„България и Европа имат нужда от масово предприемачество, за да

...
„България и Европа имат нужда от масово предприемачество, за да
Коментари Харесай

Ева Майдел: България и Европа имат нужда от масово предприемачество


„ България и Европа имат потребност от всеобщо предприемачество, с цел да имат висок витален стандарт и в бъдеще, и институциите могат да допринесат. В Европа единствено 37% от хората имат предприемаческа настройка, до момента в който в Съединени американски щати процентът е 52%. Можем да подтикваме предприемачеството, като от една страна улесним тази 1/3 от популацията да развива бизнес, а от друга увеличим броя на предприемачески настроените хора. “ Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриващата си тирада на конференцията по предприемачество „ Следвай концепциите си – стани бизнесмен “, в София на 6 март 2018 година

На събитието, част от календара на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, приказваха министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила, високопоставени представители на Европейската комисия, български и европейски бизнесмени и вложители.

„ Европейските институции могат да спомогнат доста за стимулирането на предприемачеството, изключително що се отнася до унищожаване на пречките пред единния пазари улеснение на достъпа до финансиране. Но също така работим и за регулации, помагащи, да вземем за пример, на бизнесмените да стартират още веднъж бизнес посредством абсолютно освобождение от задълженията им от предишен банкрут в границите на най-много 3 години. “

Това добави Ева Майдел, която работи по значими начинания за стимулиране на предприемачеството като проекта за вложения „ Юнкер “, завършването на Единния дигитален пазар и промотирането на предприемаческо обучение чрезплатформи като Образование България 2030.

„ България към този момент има добра стартъп среда, имаме своите образци за сполучливи ‘изходи‘ на бизнесмени, основали компания и продали я за много повече от вложенията си, имаме фондове за рисково и дялово финансиране като Eleven и Launchub, имаме акселератори като този на Start it Smart, мотивационни лекции и събития по тематиката съвсем всеки ден и то освен в 1-2 града, “ съобщи още българският евродепутат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР