България и Египет предприемат общи мерки в борбата срещу тероризма

...
България и Египет предприемат общи мерки в борбата срещу тероризма
Коментари Харесай

Радев в Египет: София и Кайро с общи мерки за борба с тероризма

България и Египет подхващат общи ограничения в битката против тероризма и незаконната миграция. Това оповестиха президентът Румен Радев и египетският му сътрудник Абдел Фатах Ас-Сиси на среща в Кайро. Двамата обрисуваха общи позиции по настоящи проблеми в района.

В двореца Иттихадия двамата държавни глави си дадоха обещание – общи позиции в политиката и общи планове в региона на стопанската система. След 90 години дипломатически връзки, египетският държавен глава дефинира идването на българския си сътрудник като върхова точка в развиването на двустранните връзки и получи покана от Радев да пристигна в София.

Двамата президенти са разискали и новосъздадения българо-египетски бизнес съвет, който ще работи по общи стопански цели.

„ Заедно търсим ограничения, които не се изчерпват единствено с търговия. Търсим взаимни производства, съдействие в региона на вложенията, взаимно излизане на трети пазари. Има огромен капацитет ”, разяснява Румен Радев.

Основни области, в които ще си сътрудничим с Египет, са военното дело и енергетиката, стана ясно на срещата в Кайро.

„ Египет и България могат да предложат опция за диверсификация на направления и доставки – изключително във връзка с природен газ. Обсъдихме съдействието в региона на морския и въздушен превоз, тъй че нашите жители да поддържат връзка по-лесно. Това е значимо изискване за развиване на туризма, на бизнеса ”, сподели още българският президент.

Очаква се двете страни да работят дружно и в автомобилната промишленост, машиностроенето и производството на храни. Във вторник, на бизнес конгрес в Кайро, представители на 30 български компании разискаха с египетски сътрудници общи планове в региона на земеделието, туризма и високите технологии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР