България и други 7 държави членки на ЕС - Чехия,

...
България и други 7 държави членки на ЕС - Чехия,
Коментари Харесай

България и още 7 държави от ЕС подкрепят бързото присъединяване на Украйна

България и други 7 страни членки на Европейски Съюз - Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения - се оповестиха в общо писмо за бързото присъединение на Украйна към Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

" Ние, президентите на страните членки на Европейски Съюз: Република България, Чешката република, Република Естония, Република Латвия, Република Литва, Република Полша, Словашката република и Република Словения мощно имаме вяра, че Украйна заслужава да получи незабавна вероятност за присъединение към Европейски Съюз ", се споделя в писмото.

По-рано довечера украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е подписал публична молба страната му да бъде призната в Евросъюза. Той прикани във видеообръщение 27-те от Европейски Съюз да одобряват Украйна по специфична ускорена процедура.

" Заедно с България, Чехия, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения призоваваме страните членки на Европейски Съюз да консолидират най-висока политическа поддръжка за #Украйна и да дадат опция за предприемане на стъпки за неотложно даване на Украйна статут на страна кандидатка за Европейски Съюз и да стартираме договаряния ", написа в Туитър президентът на Естония Алар Карис.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР