България и Черна гора имат шанс за класиране на европейското

...
България и Черна гора имат шанс за класиране на европейското
Коментари Харесай

Миятович: България и Черна гора имат шанс за класиране на Евро 2024

България и Черна гора имат късмет за класиране на европейското състезание по футбол следващата година. В това е безапелационен някогашният вратар на Левски Милан Миятович.

Двата тима се изправят един против различен в петък, 23 март, в Разград, а дуелът от 19 часа ще бъде излъчен в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport.

Освен България и Черна гора, в група G са още тимовете на Сърбия, Унгария и Литва, а първите две места водят към финалите в Германия.

„ Mожем да кажем, че в нашата група има два по-силни тима. Това са отборите на Сърбия и Унгария. Те ми се костват любимците за първото място. Въпреки това обаче считам, че и ние имаме късмет за нещо положително. Мисля, че нашият отбор и този на България се приближават като качество “, сподели Миятович пред Българска национална телевизия.

По сходство на Младен Кръстаич, и селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович също има кадрови проблеми. Тежка травма извади от състава гласения за титуляр Матия Шаркич, което усилва вероятността някогашният вратар на Левски да започва против България.

„ Смятам, че и в Черна гора, и в България няма някой изявен футболист, който да успее самичък да направи разликата. Съответно в случай че ние успеем дружно да се противопоставим на вашия тим, можем да си осигурим победа на старта “, добави той.

Отборът на Черна гора не е допускал загуба на старта в 10 мача насам. Позитив от позиция на статистиката има и за „ лъвовете “. Тимът ни е в серия от шест следващи дуела без проваляне, като за последно това се е случвало през 2008 година, когато селекционер бе Станимир Стоилов.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР