България - и Борисов - премина точка, от която няма

...
България - и Борисов - премина точка, от която няма
Коментари Харесай

Пардю: Докато Тръмп е в Белия дом, САЩ няма да помогнат на протестиращите в България |

" България - и Борисов - мина точка, от която няма връщане ". Под това заглавие влиятелното списание Politico разгласява коментарна публикация на някогашния американски посланик в София Джеймс Пардю.

Ако Европа се грижи за отбраната на демокрацията, в този момент ще би трябвало да поеме водеща роля в поддръжка на исканията на протестиращите в България за смяна. За страдание Вашингтон няма по какъв начин да бъде потребен в подобряването на демокрацията в България, до момента в който Доналд Тръмп се намира в Белия дом. Американският президент не демонстрира какъвто и да е интерес към поддръжката за демокрацията във времето на своя мандат и надали това ще се промени с наближаването на американските избори, безапелационен е Пардю.

Същевременно дипломатът отбелязва, че " Европейски Съюз, който дава големи дотации на България, разполага със средствата и интереса да нападна неналичието на господство на закона, независимост на словото и други фундаментални детайли на демокрацията в България. Все отново европейските фондове, които стават обект на злоупотреби и корупция, идват от данъкоплатците в страните от Европейски Съюз, а Европейски Съюз носи отговорност за гарантирането на сигурността на тези средства. "

Борисов сътвори система, която има голям брой характерности на еднопартийната страна. На процедура той унищожи политическата съпротива в страната посредством всеобщо потребление на закани, корупция на локално равнище и хипотетично всеобщо пазаруване на гласове в обособени общности. Управляващата партия - Граждани за европейско развиване на България - последователно консолидира властта за сметка на демокрацията и развиването, написа в публикацията си за Politico Джеймс Пардю.

Борисов и политическият му уред могат да се характеризират като " лека версия на Путин ", защото ползват същите тактики като съветският държавен началник, само че с малко по-омекотен метод. Макар че Борисов обича да се показва като популист, методите му са властнически. България разполага и с изложба от богати " олигарси ", в това число Делян Пеевски, който управлява разпространяването на медиите из цялата страна. Подкрепата за Борисов и ГЕРБ е условие за участие в този клуб. Ползите за поддръжниците могат да бъдат съществени, а наказванията за останалите - строги, написа още американският посланик.

Пълният превод на български на публикацията на Джеймс Пардю
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР