България и близо двадесет страни от четири континента приеха днес

...
България и близо двадесет страни от четири континента приеха днес
Коментари Харесай

България и още 20 страни приеха Декларация за утрояване на ядрената енергия до 2050 година

България и близо двадесет страни от четири континента одобриха през днешния ден Декларация за тройно увеличение на каузи на нуклеарната сила до 2050 година на събитие на най-високо ниво в границите на конференцията на Организация на обединените нации за битка с климатичните промени КОП28. Страната ни бе показана от президента Румен Радев.

Ядрената сила има основно значение за независимостта, сигурността и икономическия напредък на обществата, уточни президентът Радев, описвайки триумфите на България при безвредната и ефикасна употреба на нуклеарните ни мощности в продължение на 50 години пред събралите се държавници, измежду президентът на Франция Еманюел Макрон, на Полша Анджей Дуда, специфичният делегат на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър председателят на Швеция Улф Кристершон.

Енергийният бранш има основополагащо значение за независимостта, сигурността и икономическия напредък на нашите общества, уточни българският президент, отбелязвайки в същото време усложненията пред потреблението на възобновими енергийни източници за енергийния преход – метеорологично време, дефицит на налични софтуерни решения за запазване на сила и финансови запаси. Ядрената сила е по-адекватно решение, уточни той, отбелязвайки че България от към този момент половин век безвредно и дейно експлоатира нуклеарната си централа.

Събитието бе намерено от Джон Кери.. " Науката и действителността ни споделят, че не можем да реализираме „ чистата нула “ до 2050 година, без нуклеарна сила, по този начин като това няма да бъде допустимо без потребление на технологии за хващане и предпазване на въглеродни излъчвания ", сподели той.

Сред страните, включили се към декларацията са Съединени американски щати, Франция, Швеция, Обединените арабски емирства, Румъния, Финландия, Англия, Унгария, Канада, Нидерландия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР