България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с

...
България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с
Коментари Харесай

България и Австрия ще продължат да се борят заедно с нелегалната миграция

България и Австрия ще продължат партньорството си в битката с незаконната миграция и за защитата на външните граници на Европейския съюз в полза на сигурността на европейските жители.

Тази обща позиция заеха българският президент Румен Радев и федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер . Те се срещнаха през днешния ден във Виена, където българският държавен глава е на работно посещаване за присъединяване в тазгодишното издание на Европейския конгрес „ Вахау “ .

Радев акцентира, че страната ни продължава да работи за присъединението към „ Шенген “ още през тази година. Той изрази вяра, че постоянното българско държавно управление да се възползва от достиженията на служебния кабинет , с цел да се материализират напъните на България в тази тенденция.

Бе разискван и стартиралият европейски стратегически метод за ръководство на външните граници през идващите пет години, с предпочитаната роля на България, в това число оказване на финансова поддръжка за страната ни .

По време на срещата Румен Радев и Карл Нехамер засегнаха и необятен кръг от въпроси на българо-австрийските връзки, измежду които икономическото и капиталово съдействие , партньорството в областта на сигурността, както и тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР