България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да

...
България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев се срещна с австрийския посланик Андреа Вике

България и Австрия имат отлични двустранни връзки, които можем да продължим да надграждаме и задълбочаваме отсега нататък, посочи министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с австрийския дипломат у нас Андреа Вике. В рамките на диалога им в Министерския съвет двамата обмениха отзиви по тематики от съвместен интерес за двете страни. Посланикът на Австрия Андреа Вике поздрави премиера Янев за работата на служебното държавно управление, което сполучливо се оправя със дилемите си в актуалните сложни времена.

В рамките на срещата беше подчертано върху ползотворния политически разговор, който България и Австрия имат на всички равнища, както и икономическото партньорство предвид на огромния брой австрийски вложители в нашата страна. Обсъден беше също Националният проект на България за възобновяване и резистентност, като министър-председателят Стефан Янев посочи напъните на служебния кабинет за възстановяване на проекта, тъй че да се подсигурява потребление на средствата по най-хубавия вероятен метод за България.

Политическата конюнктура в нашата страна също беше измежду тематиките, които министър председателят Янев и дипломат Вике разискаха в границите на срещата. Министър-председателят Стефан Янев обърна внимание на отговорността на политическите партии в актуалната обстановка и посочи упованията на българските жители да има устойчиво ръководство на страната. Премиерът уточни и смисъла на работата на Народното събрание за актуализацията на националния бюджет, без която страната ще изпадне в сложна обстановка. По време на срещата на министър-председателя Стефан Янев с австрийския дипломат Андреа Вике бяха разисквани също по този начин тематики от европейския дневен ред.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР