България и Армения могат да постигнат бързи резултати за увеличаване

...
България и Армения могат да постигнат бързи резултати за увеличаване
Коментари Харесай

Румен Радев: Армения може да бъде врата за българския бизнес

България и Армения могат да реализират бързи резултати за увеличение на двустранната търговия и взаимните вложения в области като фармацията, осведомителните и информационни технологии, земеделието и енергетиката. Това е общото мнение на президента Румен Радев и арменския министър председател Карен Карапетян. Двамата се срещнаха в Еревен в границите на държавното посещаване на българския държавен глава в Армения.

Възобновяване на политическия разговор на високо равнище и съответни резултати в областта на бизнеса с подписан меморандум за съдействие и уречен бизнесфорум в Бургас през юли.

Така президентът Румен Радев заключи резултатите от двудневната аудиенция в Армения. На срещата му с премиера Карен Карапетян участваха също представители на българския бизнеса и на работодателски организации. Карапетян акцентира, че арменската страна е подготвена да поддържа взаимни производства.
Румен Радев, президент: Армения предлага преференциални условия за вложения, за търговия, тя към този момент има свободна икономическа зона с Иран. Знаете, че е член на Европейския стопански съюз и може да бъде врата за българския бизнес.
В Ереван Румен Радев беседва с висшия патриарх и католикос на всички арменци Карекин Втори.
Румен Радев, президент: Ние имаме сходна историческа орис, църквата е изиграла голямата роля и на България, и на Армения за опазване на националната еднаквост, нематериалност, религия, книжовност. Отправи най-хубави пожелания към българския народ и българската черква и персонални пожелания към нашия патриарх Неофит.
Президентът Румен Радев посети Института за антични ръкописи Матенадаран в Ереван. Това е най-голямото вместилище за антични арменски ръкописи в света. Тук се съхраняват и най-голямата и най-малката, най-дебелата и най-тънката книги в света.

Най-малката арменска книга тежи 19 грама, а най-тежката 28 кг.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР