България и Албания са пример за етническа и религиозна толерантност

...
България и Албания са пример за етническа и религиозна толерантност
Коментари Харесай

Росен Желязков от Тирана: България и Албания са пример за етническа и религиозна толерантност

България и Албания са образец за етническа и религиозна приемливост и това е гаранция за техния разцвет като народи и страни. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с българската общественост в Тирана във връзка Националния празник на България – 3 март, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание е отпред на парламентарна делегация, която беше на публично посещаване в Албания. На отбелязването на тържествената дата участваха министърът на вътрешните работи на Албания Таулант Бала, албанският президент (2017-2022) Илир Мета, представители на изпълнителната власт, дипломати и общественици.

През миналите десетилетия България и Албания споделят сходна историческа орис, само че постоянно стремежът към независимост, народна власт и благоденствие е бил водещ в политическия, историческия и демократичния ни път, означи в словото си Росен Желязков. Ние добре разбираме и симпатизираме на албанския народ за напъните, които поставя за европейска интеграция и по време на визитата си подчертахме поддръжката на България за пътя, по който Албания върви, акцентира той. Вярваме, че скоро Албания ще стане член на Европейски Съюз, тъй като заслугите и постигнатите резултати са впечатляващи, добави ръководителят на Народното събрание.

Днес ние видяхме една съвременна, разрастваща се, устремена към бъдещето и към европейския правов ред Албания, съобщи Росен Желязков и посочи, че страната е посочила политическа воля, социална сила и блян към постигане на правилата, сплотяващи европейските нации. За нас най-важното е зачитането на правата на българското малцинство, чието признание през 2017 година и непрекъснатата работа за основаването на равни благоприятни условия, са гаранция и образец за подражателство, добави ръководителят на Народното събрание.

Българската парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, беседва в Тирана с президента на Република Албания Байрам Бегай и с ръководителя на Народното събрание на Република Албания Линдита Никола. В състава на българската делегация са ръководителят на Комисията по културата и медиите и член на Групата за другарство България-Албания Тома Биков (ПГ на ГЕРБ-СДС), националният представител Ванина Вецина (ПГ " ПП-ДБ “), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, ръководителят на Групата за другарство България-Албания Климент Шопов (ПГ на " Възраждане “), националният представител и член на Групата за другарство България-Албания Румен Гечев (ПГ " Българска социалистическа партия за България “) и националният представител Павела Митова (ПГ " ИТН “).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР