България и Албания са двете държави в Европа с най-нисък

...
България и Албания са двете държави в Европа с най-нисък
Коментари Харесай

България и Албания с най-малко смъртни случаи от коронавирус

България и Албания са двете страни в Европа с най-нисък брой смъртни случаи от COVID-19 по отношение на броя на популацията – надлежно, 8 и 9 на един милион поданици.

Най-важните индикатори за положението на пандемията, контрола и нейното ръководство в Албания дадоха съображение за оптимистични упования, заяви Албанската телеграфна организация (АТА).

Бюлетин, оповестен от Академията на науките, демонстрира по какъв начин се е развила пандемията COVID-19 в разнообразни страни по света.

Европа записва най-ниското нарастване на броя на пациентите дневно досега, както и на броя смъртни случаи за един ден: 380 души по-малко от предходния ден.

Налице са контрастиращи данни сред западно- и източноевропейските страни и страните от Балканския район по индикатори за смъртност: в западните страни индикаторите са няколко пъти по-високи.

Интердисциплинарната E-група „ В гонене на пандемията “ към Албанската академия на науките разгласява отчет за главните ежедневни знаци за разпространяването, контрола и оправянето с пандемията на Corona-virus у нас, в Европа и по света и за трендовете и вероятностите.

Според данните от него, международното разпространяване на пандемията се връща към равнището от 3,2 %, след влошаващия се „ скок “ предходния ден. В Съединените щати броят на пациентите се е нараснал под 4 %, до момента в който в Европа е записано най-ниското нарастване досега – 2,2 %.

Друго позитивно събитие за Европа е продължаването на низходящата наклонност на броя на смъртните случаи. Вчера на европейския континент бяха регистрирани по-малко от 3 000 летални изхода от болестта, което е с към 380 по-малко от предходния ден. На процедура беше записано най-ниското равнище на смъртност досега. Според учените, това се дължи основно на спада на смъртните случаи в огромни европейски страни като Италия, Испания и Франция, които минаха пика на болестта и, надлежно, броя на жертвите.

В Албания смъртността е спаднала до 3,8 %. Тази цифра в доста европейски страни варира от по-малко от 1% в Исландия до над 13% в Белгия, Италия и Франция. В района на Балканите смъртността от пандемията от COVID-19 варира от по-малко от 2 % в Сърбия и Черна гора, до над 5 % в Словения и Гърция.

В отчета се показва, че е налице сериозна разлика сред западно- и източноевропейските страни и страните от Балканския район. България и Албания имат най-хубави индикатори във връзка с смъртните случаи, надлежно, 8 и 9 на милион поданици. На Балканите смъртността на един милион поданици доближава до 28. Във Франция, Испания и Италия това число варира от 350 до 430, до момента в който в Германия и Австрия – страните с най-нисък показател на Запад, смъртните случаи са с равнища, надлежно, 70 и 60 на един милион поданици. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР