България Хели Мед Сървиз“ ЕАД вече има сертификат за авиационен

...
България Хели Мед Сървиз“ ЕАД вече има сертификат за авиационен
Коментари Харесай

„България Хели Мед Сървиз“ вече има сертификат за авиационен оператор

„ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД към този момент има документ за авиационен оператор за осъществяване на интервенции за незабавна здравна помощ по въздух – HEMS. Това съобщи министърът на превоза и известията в оставка Георги Гвоздейков през днешния ден по време на първия подготвителен полет с българския хеликоптер.

„ Изпълнението на демонстрационния полет е част от процедурата по узаконяване на авиационния оператор. Съгласно европейското законодателство всеки един от водачите би трябвало да премине образование от към 10 часа за работа с този хеликоптер, след което машината може да бъде въведена в употреба и да стартира да извършва HEMS задачи “ , уточни Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков. Снимка: МТС

Той разясни, че днешният демонстрационен полет се реализира в наличието на инспектори от Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, които ще извършат крайна оценка на готовността и подготовката на авиационния оператор .

„ България Хели Мед Сървиз “ към този момент предприе стъпки за създаване на лична организация за образование на водачи и чакам до есента сдружението да придобие 2 образователни хеликоптера и да стартират асортимент на младежи, които желаят да се занимават с тази активност “ , разгласи транспортният министър.

Георги Гвоздейков добави, че главната цел е операторът да стартира независимо да прави образованието и подготовката на фрагментите, което ще даде сигурност и непоклатимост в развиването на плана.

Министърът Гвоздейков съобщи, че водачите за втория хеликоптер сега се образоват в Италия . Усилено се работи и върху подготовката на втората оперативна база, която ще бъде на територията на летище Бършен, Сливен. Там ще бъде позициониран вторият хеликоптер , който се чака да дойде през месец юни и ще обслужва източната част на България. Третият хеликоптер ще дойде в средата на декември в базата в Долна Митрополия и е планувано да обслужва Северна България.

Пред медии министър Георги Гвоздейков разяснява и готовността на страната ни за влизане в Шенген по въздух .

„ България е подготвена да извършва процедурите по въздушен Шенген. В това се убедих персонално по-рано през днешния ден, по време на ревизия на летище София, където се срещнах на място с процеса по подготовка “ , уточни министърът на превоза и известията.

Той изясни, че през предходната седмица екип от Европейската комисия също инспектира столичното летище, преди 31 март, когато България ще влезе в Шенген по въздух .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР