България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело

...
България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело
Коментари Харесай

Загубихме близо 7 млн. евро по програмата за рибарство

България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПМДР) поради забавени процедури от Управляващия орган на програмата. В писмо Европейската комисия уведомява България, че бюджетът на програмата ще бъде понижен на 106 млн. евро поради несъблюдение на планове и несполучливо асимилиране на бюджета.

Министър Десислава Танева е уволнила неотложно Юлиян Марков, управлявал дирекция “Морско дело и риболовство ” в земеделското министерство, съобщи „ 24 часа ”. Новината за отстраняването бе доказана от негови подчинени, които настояват, че шефът им е показал извънредно близки връзки и връзки с предходния аграрни министър Румен Порожанов.

Юлиян Марков е бил отпред на значимата за бизнеса конструкция “Морско дело и риболовство ” през последните две години, която е виновна за използването на ограниченията по рибарската стратегия.

Бенефициенти обаче споделят, че тъкмо в този интервал има голямо закъснение при оповестяването на ограниченията, несъблюдение на графика и липса на разговор и контакт с Управляващия орган на програмата.

Според източници от министерството на земеделието след светкавичното уволняване на Юлиян Марков министър Десислава Танева е назначила Стоян Котов, на който било предоставено да се преодолее незабавно закъснението с договарянето и разплащанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР