България готви тежък удар срещу Северна Македония и просръбската ВМРО-ДПМНЕ.Българските

...
България готви тежък удар срещу Северна Македония и просръбската ВМРО-ДПМНЕ.Българските
Коментари Харесай

България готви тежък удар срещу Северна Македония

България готви тежък удар против Северна Македония и просръбската ВМРО-ДПМНЕ.

Българските евродепутати се готвят да нанесат тежък удар на Северна Македония поради бруталните обиди на Скопие към страната ни.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев разгласи, че е уведомила ЕНП за държанието на ВМРО-ДПМНЕ и България ще изиска да се инициира процедура по изключване на тази партия.



„ Мисля, че те потвърждават по всевъзможен метод, че желаят да бъдат с „ Фидес “, партията на Орбан. Това си е тяхно предпочитание и те се отдалечават доста от полезностите на ЕНП “, съобщи Ковачев.

Отношенията сред София и Скопие се изостриха след визитата на македонската президентка Гордана Силяновска – Давкова у нас предходната седмица.

Т.нар. „ македонци “ се наскърбиха, че знамето им не е било поставено в президентството, където тя беседва с президента Румен Радев. При все, че при други визити на висшия уред на македонските управляващи в други страни, като да вземем за пример Хърватия също се вижда съществуване единствено на хърватско знаме без това на РСМ, само че без да има реакция от Скопие.

От президентството обясниха, че визитата й е неофициална – бе пристигнала у нас, с цел да гледа опера, по тази причина и по протокол това не се изисква.

Напрежението обаче ескалира още повече, откакто вицепремиерът Александър Николоски назова българите „ мизерници “, с което поради историческата фактология даже наскърбява личния си народ, чиито представител е и самият той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък му изиска оставката, а Николоски върна, че българските политици, които желаят да си върви, са недостойни.

Ковачев разяснява, че подобен език е неприемлив и добави, че „ това е груба подигравка към водач на ЕНП, който е направил редица изказвания, че желае другарство, желае да си оказваме помощ, желае приятелство “.

Със сигурност думите на Николоски са координирани с Мицкоски. Търсят си опрощение пред тяхната общност за какво евроинтеграцията им няма по какъв начин да се случи и то е като бъде очернена България, безапелационен е Ковачев.

„ По никакъв метод България не е дала мотив за такива провокации, в противен случай, ние се държим извънредно цивилизовано и европейски. Те безусловно погазват контракта за добросъседство. Той е утвърден от парламентите на двете страни и в него е записано, че България и Северна Македония имат обща история и това няма по какъв начин да бъде фалшифицирано. Самият Николоски неведнъж е бил в моя офис, говорили сме си и ми е казвал, че доста добре знае историята. Както и Груевски, Мицкоски и така нататък Това е доста тъжно, че те потеглят по този доста недодялан метод против България “, разгласи Ковачев.
България не употребява тематиката за предизборна акция. А те се пробват да ни предизвикат, с цел да може страната да е провинен, и те да си тръгнат натам, накъдето са си тръгнали с Вучич и Орбан към Китай и Русия. Това е геополитическият роман, уточни евродепутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР