България гостува на Северна Ирландия в квалификация от Група С

...
България гостува на Северна Ирландия в квалификация от Група С
Коментари Харесай

България търси първи точки в световните квалификации в Белфаст довечера

България гостува на Северна Ирландия в подготовка от Група " С " за Мондиал 2022 довечера. Срещата в Белфаст стартира в 21:45 часа.

Страната ни е пътувала 4 пъти за футболен конфликт до тази дестинация и досега има единствено една загуба - с 0:2 в евроквалификацията през 1979 година

Преди това - през 1973 година вършим 0:0 в Белфаст. Иначе през този век имаме две визити на Северна Ирландия. Едната я спечелихме с 1:0 през 2001 година след гол на Георги Иванов-Гонзо. През 2008 година беше последната ни аудиенция в страната, като в контрола бихме още веднъж с 1:0.

" Отиваме да се борим, знаем какво ни чака. Наясно сме със противника и какъв жанр практикува ", разяснява селекционерът ни Ясен Петров.

Той ще може още веднъж да разчита на Кирил Десподов. Звездата на Лудогорец получи травма, отбелязвайки гола против Швейцария, откакто се сблъска с бранителя на гостите Нико Елведи.

Заради въпросната контузия Десподов не игра против Италия, само че отпътува с отбора за Белфаст.

Сега Десподов евентуално ще стартира като титуляр, като дружно със Спас Делев ще поддържат Андрей Гълъбинов. Селекционерът Ясен Петров е удовлетворен от представянето на двамата ни нападатели в мача с Италия, въпреки и да не успяхме да отбележим гол във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Още една смяна се чака да направи Ясен Петров. Ясно е, че десен халфбек ще е Бирсент Карагарен, защото другите други възможности - Страхил Попов и Сисиньо, са с травми.

Предполага се, че останалите ще бъдат същите, които треньорът ни пусна при провалянето от Италия с 0:2.

Селекционерът на Северна Ирландия Йън Бараклъф води отбора си към този момент 10 мача, само че в тях не е записал нито една победа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР