България Герджиков: Джирото никого не задължава освен самия автор Юристът

...
България Герджиков: Джирото никого не задължава освен самия автор Юристът
Коментари Харесай

Герджиков: Джирото никого не задължава освен самия автор

България Герджиков: Джирото никого не задължава с изключение на самия създател Юристът разяснява и спора сред държавното управление и президента  Николай Киров 23 май 2020, 20:19  Герджиков: Джирото никого не задължава с изключение на самия създател Източник: ЕПА/БГНЕС
„ По предписание джирото се предхожда от една каузална договорка, един контракт. Това значи, че ние се договаряме аз да ви трансферира акциите, а техническият прийом става посредством джиро”, разяснява пред NOVA проблема с прехвърлянето на акциите на ПФК „ Левски” юристът проф. Огнян Герджиков – някогашен длъжностен министър председател и ръководител на 39-ото Народно заседание.

„ Не е спънка да няма контракт, тъй като джирото никого не задължава с изключение на самия създател – този, който трансферира. Получаващият с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете”, изясни Герджиков и добави: „ Джирото не натоварва никого, по тази причина е едностранно”.

Борисов: Няма да се хвана на Божков ТВ, законът не пречи да кажа...

„ Акционер ще станеш единствено в случай че си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш единствено права. Няма никакви задължения”, уточни Герджиков.

Според юриста в този момент „ Левски” е на оня, който се е опитал да го джироса, само че го е направил с негодно джиро.

Проф. Герджиков даде висока оценка за работата на прокуратурата както при сегашния основен прокурор Иван Гешев, по този начин и при предходния – Сотир Цацаров.

„ Харесвам Гешев, виждам и какво прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Това е моят взор. Остава и съдът да си свърши работата както трябва”, счита проф. Герджиков.

Гешев: Действията на Божков са серия от несвършващ сериал

Той разяснява и спора сред държавното управление и президента.

„ Имаме двама мощни мъже, генерали с добре изразено его. Не, че би трябвало да пеят в хор, само че не ми харесва такава конфронтация”, сподели Герджиков.

„ Президентът има чувство, че би трябвало да бъде като коректив”, уточни юристът, съгласно него обаче президентът е належащо да смекчи тона.

„ В последна сметка да се ръководи по никакъв начин не е просто. В едно семейство двама души не могат да се ръководят, пък какво остава за една държава”, съобщи проф. Герджиков.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: Герджиков .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Колко пари могат да ви удържат от пенсията  1 Сега може да си купите по-евтин парцел в София  1 Предлагат с фиш да се лишава шофьорска брошура и точки  1 Хората продават златото си поради рецесията --> Пaрите ни  Колко пари могат да ви удържат от пенсията Колко пари могат да ви удържат от пенсията  Сега може да си купите по-евтин парцел в София Сега може да си купите по-евтин парцел в София  Предлагат с фиш да се лишава шофьорска брошура и точки Предлагат с фиш да се лишава шофьорска брошура и точки  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година  <br> Има проблем с магнитното поле на Земята <br>
Има проблем с магнитното поле на Земята
 По-ниски цени в Гърция от 1 юни По-ниски цени в Гърция от 1 юни Последни  Огнян Герджиков Герджиков: Джирото никого не задължава с изключение на самия създател  Откриха тялото на публицист до тръбата във Варненското езеро Откриха тялото на публицист до тръбата във Варненското...  Гърция си желае Гърция си желае " откраднатите " фризове от Англия  Сачева: Най-големият вирус не е ковид-19, а този на демагогията Сачева: Най-големият вирус не е ковид-19, а този на...  <p>1,2 млн. фенове гледаха финала на &bdquo;Откраднат живот&ldquo; по NOVA</p> 1,2 млн. фенове гледаха финала на „ Откраднат...  Изгониха зрелостниците от Изгониха зрелостниците от " Александър Невски ", ваучър в...  Москва Това са най-богатите милиардери в Русия  Нападател взе заложници в банка в Москва Нападател взе заложници в банка в Москва  Милион пъти по-бърз интернет с нова технология Милион пъти по-бърз интернет с нова технология  Црънча към този момент има проект за деяние за дарението от Пеевски Црънча към този момент има проект за деяние за дарението от Пеевски  Оставиха в ареста мъжа, умъртвил брачната половинка си в Слънчев бряг Оставиха в ареста мъжа, умъртвил брачната половинка си в Слънчев бряг  Жена е в кома, откакто 17-годишен без брошура я удари с мотор Жена е в кома, откакто 17-годишен без брошура я удари...  <p>Осъдиха условно някогашния началник на прокуратурата в Кнежа</p> Осъдиха условно някогашния началник на прокуратурата в Кнежа  <p>Разбиха наркоканал в Пловдив</p> Разбиха наркоканал в Пловдив  9 аргументи, заради които непрекъснато сте гладни 9 аргументи, заради които непрекъснато сте гладни  <p>Манолова&nbsp;поиска оставката на държавното управление и разгласи, че ще се яви на избори</p> Манолова изиска оставката на държавното управление и...  Проф. Габровски за ковид: Има място за оптимизъм Проф. Габровски за ковид: Има място за оптимизъм  Лана Дел Рей нанесе удар върху ТОП международни певици Лана Дел Рей нанесе удар върху ТОП международни певици  " От килийното учебно заведение до през днешния ден " в " Темата на NOVA "  <p><strong>Затворени</strong><strong> </strong>заведения след<strong> акция</strong> на полицията и БАБХ в <strong>Пловдив</strong></p> Затворени заведения след акция на полицията и БАБХ в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Арменец пуснал джина от бутилката. Джинът му споделил: - Ще извърша едно твое предпочитание, каквото и да е то! - Искам да видя по какъв начин майка… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме Водещи вести  Изгониха зрелостниците от Изгониха зрелостниците от " Александър Невски ", ваучър в " Бояна "  Проф. Габровски за ковид: Има място за оптимизъм Проф. Габровски за ковид: Има място за оптимизъм  Сачева: Най-големият вирус не е ковид-19, а този на демагогията Сачева: Най-големият вирус не е ковид-19, а този на демагогията  Български доктор в Съединени американски щати: Български доктор в Съединени американски щати: " Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса "  Милион пъти по-бърз интернет с нова технология Милион пъти по-бърз интернет с нова технология  Москва Това са най-богатите милиардери в Русия  Мамят ли ни търговците с цената и грамажа на стоките Мамят ли ни търговците с цената и грамажа на стоките  <p>Разбиха наркоканал в Пловдив</p> Разбиха наркоканал в Пловдив, купувачът на дрогата бил кандидат-бежанец  <p>Осъдиха условно някогашния началник на прокуратурата в Кнежа</p> Осъдиха условно някогашния началник на прокуратурата в Кнежа за длъжностно закононарушение  Гърция си желае Гърция си желае " откраднатите " фризове от Англия  9 аргументи, заради които непрекъснато сте гладни 9 аргументи, заради които непрекъснато сте гладни  Ето по какъв начин ще наподобява Food Park в София Нов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР