България Емил Караниколов: В язовир Студена има вода за 33

...
България Емил Караниколов: В язовир Студена има вода за 33
Коментари Харесай

Емил Караниколов: В язовир „Студена” има вода за 33 дни

България Емил Караниколов: В язовир „ Студена ” има вода за 33 дни „ Язовирът е с сериозно равнище. Разчитам на природата и имам вяра, че тя ще изпълни язовира ”, сподели министърът на стопанската система  Надежда Неменски 20 януари 2020, 13:06  Емил Караниколов: В язовир „ Студена ” има вода за 33 дни
Емил Караниколов: В язовир „ Студена ” има вода за 33 дни
 Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и наскърбяват
Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и наскърбяват
 Почина учен Благовест Сендов
Почина учен Благовест Сендов
 „ Националната <a href=лотария ”: Симеонов няма знания за нашия бизнес " >
„ Националната лотария ”: Симеонов няма знания за нашия бизнес
 Опасен сексапил: Истината за
Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач "
 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
 Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
 Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
Борисов: Икономиката ни се развива стабилно

инистърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява водната рецесия в Перник в студиото на „ Здравей, България” по NOVA. „ Най-важна е обстановката в язовир „ Студена”. Към момента, макар всички ограничения, които предприехме, това което успяхме да създадем е да понижим разноските в язовира до 5,5 см на денонощие.

Очакваме, защото сме в зимния интервал, дебитът, който влиза в язовира да е доста по-малък. В момента, в случай че нямаме никакъв доход в язовира, имаме вода за към 33 дни, която може да се подава към Перник, преди да влезем в така наречен мъртва зона”, съобщи той.

Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София

„ Трябва да спрем язовира да подава повече вода, в сравнение с влиза .

Към момента главен проблем ни е така наречен земна маса или аз я назовавам гъба, която просмуква водата, която влиза. Миналата седмица тя взимаше сред 8 и 10% от водата, евентуално в този момент е станало и повече. Единствения метод да възвърнем силата на този язовир е за избран интервал да не взимаме вода от него.

Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент

През това време ще предприемем дейности за разчистване на тази гъба. Към момента не можем. Всички експерти и локалното ВиК споделят, че в случай че предприемем такива дейности, без значение дали ще го чистим или ще го трамбоваме, това би означавало замърсяване на водата и неспособност тя да се употребява за питейно-битови нужди”, изясни той.

„ Кризата в Перник отвори очите на всички .

Аз не мисля, че сега може да се случи нещо сходно, тъй като обществото към този момент е извънредно отрицателно и следи тези процеси. Не бихме си разрешили с наши дейности да увредим други градове”, сподели още министърът.

Перник ще получава вода от „ Белмекен “

„ В момента каквото и да вършим, силата на язовира не се възстановява. Язовирът е с сериозно равнище. Разчитам на природата и имам вяра, че тя ще изпълни язовира”, сподели още той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Изпращат SMS, в случай че " паяк " ни вдигне колата  1 Кой цялостни джоба на милиардерите по света  1 Аврамова: Няма да зареждаме Перник с водата на София  1 200 милиона от горната страна за болнични в случай че заплаща напълно Национален осигурителен институт --> Пaрите ни  Изпращат SMS, в случай че Изпращат SMS, в случай че " паяк " ни вдигне колата  Кой цялостни джоба на милиардерите по света Кой цялостни джоба на милиардерите по света  Аврамова: Няма да зареждаме Перник с водата на София Аврамова: Няма да зареждаме Перник с водата на София  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  <p><strong><span style= "Соник: Филмът " с Марсдън и Кери - една от...  Взеха книжката на Джамбазки за година, 1000 лева санкция Взеха книжката на Джамбазки за година, 1000 лева санкция  Емил Караниколов Емил Караниколов: В язовир „ Студена” има...  <p>Звездите и <strong>тайните</strong> зад техните <strong>татуировки</strong></p> Звездите и тайните зад техните татуировки  Борисов подреди незабавни законодателни промени Борисов подреди незабавни законодателни промени  Марк Зукърбърг Американски политици: Фейсбук е сериозен проблем  Одри Хепбърн Одри – момичето в „ дребната черна...  Сух режим в лимузината, на „ Черешката на тортата “ Сух режим в лимузината, на „ Черешката на тортата “  Москва Търсят бомби в 85 учебни заведения, молове и метрото в Москва  <p><strong>Честито! </strong>Още една известна&nbsp;дама роди</p> Честито! Още една известна дама роди  <p>Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и обиждат</p> Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и...  Снимката е илюстативна Учени откриха, че неандерталците са били положителни гмуркачи  Кирил Петков Откритие на Кирил Петков популяризира България в цялостен...  Почина учен Благовест Сендов Почина учен Благовест Сендов  Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел  Васил Велев Велев: Създава се изкуствено търговски недостиг на ток  <p><strong>Щрак: Брад Пит и Дженифър Анистън</strong> се прегърнаха (СНИМКИ)</p> Щрак: Брад Пит и Дженифър Анистън се прегърнаха (СНИМКИ)  <p>Местата <strong>вкъщи</strong>, където да <strong>не</strong> слагаме <strong>огледала</strong></p> Местата у дома, където да не слагаме огледала  <p>&bdquo;Националната лотария&rdquo;: Симеонов няма знания за нашия бизнес</p> „ Националната лотария”: Симеонов няма...  <p><strong>Можете ли да познаете: </strong>На кого принадлежи този откъс?</p> Можете ли да познаете: На кого принадлежи този откъс? Всичко от през днешния ден Виц на деня Адвокат: - Каква е повода за приключването на първия ви брак? Свидетел: - Смърт. Адвокат: - Чия гибел? Свидетел: - Познайте.
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Борисов подреди незабавни законодателни промени Борисов подреди незабавни законодателни промени  Решението на кралицата натъжи доста принц Хари Решението на кралицата натъжи доста принц Хари  Взеха книжката на Джамбазки за година, 1000 лева санкция Взеха книжката на Джамбазки за година, 1000 лева санкция  <p><strong>Честито! </strong>Още една известна&nbsp;дама роди</p> Честито! Още една известна дама роди  Кирил Петков Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  <p><strong>Щрак: Брад Пит и Дженифър Анистън</strong> се прегърнаха (СНИМКИ)</p> Брад Пит и Дженифър Анистън се прегърнаха по време на събитие  Васил Велев Велев: Създава се изкуствено търговски недостиг на ток  Москва Търсят бомби в 85 учебни заведения, молове и метрото в Москва  <p><strong><span style= " Соник: Филмът " с Марсдън и Кери - една от най-чаканите ленти  Одри Хепбърн Одри – момичето в „ дребната черна рокля ”  Сух режим в лимузината, на „ Черешката на тортата “ Сух режим в лимузината, на „ Черешката н

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР