България едва ли ще получи средства по Плана за възстановяване

...
България едва ли ще получи средства по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

ГЕРБ търсят изненадите в Плана за възстановяване

България надали ще получи средства по Плана за възобновяване от страна на Европейска комисия преди 2023 година Това съобщи депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев на трибунка в Народното събрание. Припомняме, през днешния ден ръководителят на Европейска комисия в Министерски съвет.

По думите му, положителната вест от през днешния ден е одобряването на Плана, само че това не било края на процедурата. Дончев е засегнат, че цялостната версия на Плана се появил едвам през вчерашния ден, като пред опозицията излизали куп въпроси - и остарели, и нови. В рамките на актуалната година би трябвало да бъдат попълнени 8 милиарда и половина, което нямало по какъв начин да се случи . До края на 2023 година трябвало да се догонят 13 милиарда лева, което по думите на Дончев също било невероятно да се случи.

" Няма по какъв начин да не се означи, че да не се направи обществено притежание текста е засрамваща бистрота ", разкритикува Дончев. За това Томислав Дончев е уверен, че в идващите дни щяло да има доста тематики за коментар и какви задължения е поело държавното управление пред Европейска комисия. Тепърва щели да се откриват още изненади в Плана за възобновяване и резистентност.
 С до 2,9% по-висок Брутният вътрешен продукт ни носят парите от Плана за възобновяване
С до 2,9% по-висок Брутният вътрешен продукт ни носят парите от Плана за възобновяване

Всичко зависи от родното държавно управление, което би трябвало да извърши уговорките си за секторни промени

По тематиката за енергетиката в Плана, някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова си дала отговор на въпроса за какво толкоз дълго време се криел Плана, какви толкоз гениални и грандиозни хрумвания имало държавното управление, с цел да може да не се показа на вниманието на депутатите. Предвижда се изваждането от БЕХ на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) и Булгартрансгаз. Това значи финансов колапс и банкрутиране на държавната енергетика и това е първата стъпка към приватизацията на тези сдружения, посочи някогашният енергиен министър.

По думите ѝ никой няма право да слага на карта енергийната самостоятелност на страната.

Според някогашния зам.-министър на енергетиката Жечо Станков не бил изтъкнат задължението за Маришкия басейн. Кой е сложил ангажимент за сформиране на работна група с ясна дата за затваряне на мощностите в комплекса и по кое време ще се случи това, запита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР