”България едва ли ще излезе с единна позиция за предоставяне

...
”България едва ли ще излезе с единна позиция за предоставяне
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев: Докато се снишаваме за Украйна, ще инкасираме още повече загуби

”България надали ще излезе с единна позиция за даване на военно-техническа помощ за Украйна. По-скоро ще се търсят разновидности, които да ни извинят пред нашите сътрудници и съдружници, за какво не можем да излезем с единна позиция за това. Необяснима е формулировката, че България ще продължава да оказва помощ с каквото може, т.е. ние споделяме, че толкоз можем или нямаме никакви благоприятни условия за освен това, или нямаме предпочитание.

Защото това са извинителни формулировки, които демонстрират неспособност да се вземе решение или отвращение да се направи избор. Ситуацията е неприятна, а отлагането на взимане на решение може да навреди в дълготраен проект както на връзките ни с Украйна, по този начин и на връзките ни със западните ни съдружници, а за какво не и на връзките ни с Русия. Докато се снишаваме и изчакваме да забележим какво ще стане, най-вероятно ще инкасираме още повече загуби ", разяснява пред БНР доцент Пламен Ралчев, специалист по интернационалните връзки и началник на катедра в УНСС.

По думите на анализатора отрицателните мнения за помощите, давани за бежанците от Украйна у нас, основават отрицателна обстановка, в която ръководещите би трябвало да жонглират: " Никакво решение не може да се вземе. Коалицията е странна и ръководството ще бъде необичайно, тъй като няма по какъв начин хора, които по друг метод си показват външната политика, да вземат единно решение ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР