България е започнала да оборудва с ракети бреговата охрана. Това

...
България е започнала да оборудва с ракети бреговата охрана. Това
Коментари Харесай

Денков: Въоръжаваме бреговата охрана с ракети, никой да не смее да доближи черноморските ни градове

България е почнала да оборудва с ракети бреговата защита. Това заяви министър председателят Николай Денков, като посочи, че задачата е " никой да не смее да приближи черноморските ни градове ". Министър-председателят сподели това по време на формата, в който дава отговор на въпроси, заложени му от консуматори във " Facebook ". Денков акцентира, че страната ни би трябвало да развие военноморските си сили, с цел да може те да са задоволително готови да пазят страната.

Повод за коментара на премиера Николай Денков стана напрежението в Черно море, подбудено от съветската експанзия в Украйна. По думите му не съществува директна опасност от Русия за българските пристанищата, само че има предпочитание да бъде блокирана част икономическата зона отвън териториалните води. Той изясни, че страната ни работи дружно с нашите съседи Турция и Румъния и че въпросът е издигнат в НАТО.

Друга тематика беше повишението на цените на горивата.

Въпросът, обвързван с несъответствието при заплатите в държавните администрации също беше издигнат. Според премиера заплащането би трябвало да дава отговор на експертизата, опита и натоварването на чиновниците:

По тематиката за правосъдната промяна Денков разяснява, че тя към този момент е почнала с признатите закони за контрола върху активността на основния прокурор и добави, че се чакат промени в антикорупционния закон, конституцията и в структурата и състава на Висш съдебен съвет:

Въпросът за продажбата на оборудването за АЕЦ „ Белене ” на Украйна също беше на дневен ред. Според премиера опитите да бъде издигната атомната електроцентрала не срещат нужната икономическа аргументация, която да притегли вложители.

Засегната беше и тематиката за войната по пътищата, където акцентът е по-бързото изваждане на резултатите от пробите за опиати на тестваните водачи, както и възбраната за отвод на кръвен тест.

Стажант-репортерътна ДарикЮлиан Сутев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР