България е за пример. Това каза българският премиер Бойко Борисов

...
България е за пример. Това каза българският премиер Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов след разговор с председателите на ЕК и ЕС: България е за пример

България е за образец. Това сподели българският министър председател Бойко Борисов след диалог с ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет (ЕС) Шарл Мишел.



Те организираха тристранна среща в София във връзка мигрантската рецесия, откакто прелетяха над българо-гръцката и българо-турската граница.
Борисов: Не работим против нашите съседи (ВИДЕО) Допълнителни сили са изпратени по границата
„ Благодаря, че на 3 март най-висшите ръководители на Европейски Съюз пристигнаха да споделят с българите този наш народен празник. Закичиха ръцете си с мартеници. Това, което се договорихме, продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, съгласие, спокойно и приятелско решение на споровете, които има в нашия район. Убедени сме че единствено с такова съгласие можем да решим и мигрантската рецесия и освен нея в нашия район. Проявяваме воля, самообладание и желаеме да живеем в мир в района “, разгласи Борисов.
Бойко Борисов: България носи голяма отговорност за защитата на границата на Европейски Съюз Миграцията e предпочитана за страната ни тематика поради географското ни разположение, съобщи министър председателят пред европредседателите
„ За нас беше доста забавно, скъпо и значимо да се поучим от добросъседския опит, който България има. Българският опит е от стратегическо значение за района “, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

„ Срещата през днешния ден ни оказа помощ по-добре да разберем общите провокации, пред които сме изправени. Отново благодаря на отличното съдействие. Може да разчитате на нас и съдействието ни “, увери ръководителя на Европейския съвет.
Европейски Съюз отпуска незабавна финансова помощ на Гърция от 700 милиона евро поради мигрантите Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е безапелационна, че Европа е солидарна с Гърция
Борисов посочи, че Шарл Мишел ще остане довечера в България и евентуално на следващия ден ще посети Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР