България е вложила много усилия за засилване на охраната на

...
България е вложила много усилия за засилване на охраната на
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия към Радев: България трябва да получи повече пари от ЕС за граничната ограда


" България е вложила доста старания за усилване на защитата на външните европейски граници за противопоставяне на засиления миграционен напън, а страната следва да получи и по-голяма финансова поддръжка от Европейски Съюз за рационализиране на граничната ограда, както и за увеличение на наличието на ". Това съобщи федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер пред президента Румен Радев, който е на посещаване във Виена, оповестяват от “Дондуков 2 ”.

По покана на Карл Нехамер българският президент е единственият държавен водач, поканен на тазгодишното издание на обичайния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на „ Музикферайн “.

Охраната на външните граници на Европейския съюз е общ ангажимент на всички страни членки и е от основно значение за справяне с незаконната миграция. Това беше общата позиция на Румен Радев и Карл Нехамер.

По време на диалога двамата разискаха европейската политика по миграцията и даването на леговище, преди провеждането на Европейския съвет на 9 и 10 февруари.

През декември Австрия, както и Нидерландия, се против присъединението на България към Шенген.

Румен Радев акцентира, че защитата на външните европейски граници изисква още по-тясно съдействие сред европейските страни, както и целенасочена техническа и финансова поддръжка от страна на Европейски Съюз.

Той подсети, че България е направила основни вложения в усъвършенстването на защитата на своите граници и това е доказано от всички задачи на Европейския съюз.

Карл Нехамер открои желанието на Австрия за усилване на съдействието със страната ни в защитата на външните граници на Европейски Съюз за справяне с незаконната миграция.

По думите му Европа не може да си разреши десетки хиляди нерегистрирани мигранти да прекосяват територията на страните членки на Европейски Съюз.

Високият брой на незаконните мигранти съставлява и сериозен проблем за сигурността на целия Европейски съюз, за което е нужна и повече поддръжка за страните, охраняващи външните граници на Съюза и изложени на миграционен напън, измежду които и България.

Карл Нехамер ще посети България на 23 януари, когато на място ще се запознае с подхванатите от страната ни ограничения за защитата на границите на Европейски Съюз.

В рамките на визитата си в Австрия Румен Радев беседва също по този начин с федералния президент Александър Ван дер Белен и организира среща с министъра на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР