България е в трудно обяснима разкрачена позиция и става уязвима.

...
България е в трудно обяснима разкрачена позиция и става уязвима.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние сме най-уязвими и Кремъл се цели в нас

България е в мъчно обяснима разкрачена позиция и става уязвима. Ние сме слабата точка в НАТО и Европейски Съюз и Кремъл концентрира там своя напън. Според военното изкуство се удря там, където е най-слабото място.

Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на парламентарната група на " Демократична България ” Христо Иванов. " Демократична България ” внесе предходната седмица в Народното събрание план за решение за даване на военна помощ на Украйна. То планува и огромна и бърза рационализация на българските въоръжени сили, като един от първите ѝ принадлежности е против остаряло руско оръжие, което ще пратим на Украйна, да получим модерни натовски въоръжения.

" Направиха го доста други страни и нито една от тях не е въвлечена във войната, не ми е известно да вземем за пример някой мост на Дунава при Братислава да е бил съборен. Напротив, неизпращането на оръжие и опитите за някакъв неутралитет сред НАТО и Путин докара до това, че точно България при ръководството на Румен Радев бе посочена при гърмежа на Кримския мост. Ако сме такива гълъби, трябваше да бъдем пощадени ”, сподели Христо Иванов.

Той посочи, че става дума за поредност от решения за финансиране и за разработване на планове, в това число за краткотрайно обезпечаване с изтребители преди доставката на платените от България F-16.

Съпредседателят на Демократична България обоснова спешността на решението за оръжието за Украйна и модернизацията на българската войска с това, че сигурността е в дневния ред на обществото. " Войната е освен против Украйна, а против цялата архитектура на сигурност в Източна Европа. И тя бе предшествана от искане на Путин източноевропейците да се върнем в положението преди 1997, т.е. преди участието в НАТО. От речта на Путин след анексията на части от Украйна стана ясно, че той води война против груповия Запад, против всички нас ”, сподели Иванов.

Той удостовери готовността на Демократична България да беседва с всички политически сили по тематиката, в това число и с ГЕРБ, която е внесла сходен план за решение за оказване на военна помощ на Украйна. И подсети, че Демократична България е имала подобен национално виновен метод и в предходния парламент, да вземем за пример с повдигането на ветото за старт на договаряния за еврочленство на Северна Македония.

Иванов бе помолен да разяснява и оферти със законопроект от служебния кабинета през днешния ден нов антикорупционен орган, който да се занимава с корупцията по висшите етажи на властта. Според него такива органи у нас се основават през 2-3 години, само че няма да имаме ефикасна битка с корупцията, до момента в който не можем да решим казуса с прокуратурата, тъй като тя е основния антикорупционен орган.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР