България е в трудна, но преодолима групаСлед като само преди

...
България е в трудна, но преодолима групаСлед като само преди
Коментари Харесай

24 отбора и една цел - започва Световното по волейбол при дамите

България е в сложна, само че преодолима група

След като единствено преди 10 дни станахме очевидци на епилога на Световното състезание по волейбол при мъжете и триумфа на Италия, в този момент е ред на огромната сцена да излязат дамите. 

Общо 24 тима от пет континента си завоюваха правото да вземат участие в конкуренцията, като измежду тях е и България на италианския ментор Лоренцо Мичели. Мачовете ще можете да наблюдавате в каналите на MAX Sport.

Шампионатът стартира на 23 септември и ще приключи на 15 октомври, като държавите-домакини са две разпознаваеми волейболни народи - Полша и Нидерландия. Макар и такива, и двете за първи път ще одобряват най-големия шампионат при дамите.

Рекордьорът по трофеи и оценки Русия (с пет златни, два сребърни и един бронзов) няма да взе участие, само че тук са трикратните шампионки от Япония и Куба, както и двукратните Китай. Честта на Европа ще пазят сръбкините, които преди четири години победиха в Япония след трагични пет гейма против Италия и в този момент " Скуадра Адзура " ще желае реванш.

Регламентът е следният. 24-те тима са разграничени в четири групи и първите четири от всяка група не престават към втората фаза. В нея отборите са разграничени в две групи по осем тима, като в тази фаза тимовете, които към този момент са играли между тях, не играят още веднъж. Класирането във втората фаза включва резултатите и от първата и по този начин се дефинират най-хубавите четири тима от всяка от двете новосъздадени групи. Те не престават напред към четвъртфиналите. Оттам нататък е просто - директни елиминации.
 България потегля за Световното след втора победа над Република Корея България потегля за Световното след втора победа над Република Корея
България попадна в Група " C " дружно със съставите на Канада, Германия, Казахстан, Сърбия и Съединени американски щати. Нашите ще се надяват да са измежду първите четири тима в тази гурпа, което наподобява като напълно постижима задача.

Първият мач за девойките на Лоренцо Мичели е в събота от 19 часа против Германия.

Ето и програмата по MAX Sport за тази седмица:

петък, 23 септември:

19:00 Полша - Хърватия (пряко по MAX Sport 2 HD)

събота, 24 септември:

14:00 Турция - Тайланд (пряко по MAX Sport 3 HD)

21:30 Бразилия - Чехия (пряко по MAX Sport 2 HD)

неделя, 25 септември:

20:00 Германия - БЪЛГАРИЯ (пряко по MAX Sport 1 HD)

21:00 Сърбия - Канада (пряко по MAX Sport 3 HD)

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР