България е в Топ 50 на най-посещаваните страни в платформата

...
България е в Топ 50 на най-посещаваните страни в платформата
Коментари Харесай

България е в Топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

България е в Топ 50 на най-посещаваните страни в платформата Гугъл Street View през 2021 година и се подрежда на 46-т място в класацията, оповестяват от офиса на " Google " в България. Платформата се употребява към този момент 15 години.

През 2007 година " Google " прави гражданска война със основаването на Гугъл Street View, като първите фрагменти, оповестени на платформата за виртуални изображения, са от Сан Франциско, Ню Йорк, Лас Вегас, Маями и Денвър. Оттогава колите на " Google ", оборудвани със специфични камери за панорамна снимка, са снимали и споделили повече от 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона благи, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо. Улиците обаче не изчерпват опциите на платформата - основават се фотоси и от културни забележителности, вътрешността на здания с културно-историческа значителност, галактически фрагменти, и даже и такива от океанските дълбини.

На 15-ия рожден ден на услугата Street View Гугъл споделя данни за най-посещаваните и най-атрактивни местоположения по света, които потребителите са търсили през миналата година, измежду които се подреждат и български забележителности и туристически дестинации.

България е класирана на 46-то място измежду най-посещаваните страни в Гугъл Street View през 2021 година, тъкмо сред Шри Ланка и Южна Корея. Класацията се оглавява от Индонезия, Съединени американски щати и Япония, следвани от Мексико и Бразилия на надлежно 4-то и 5-то място. Последните позиции в Топ 100 се заемат от Узбекистан (98), Лаос, а една от най-желаните дестинации за отмора от българите - Малдивите - се подрежда на 100-то място.

Сред най-посещаваните международни забележителности в Street View за интервала април 2021 - април 2022 година, България участва в Топ 500, като катедралата " Св. Александър Невски " в столицата се подрежда на 439-то място.

Класацията за миналата година се оглавява от най-високата постройка в света - Бурж Халифа в Обединените арабски емирства, следвана от Айфеловата кула в Париж и специфична сбирка от фотоси на Тадж Махал в Индия, прецизира Българска телеграфна агенция. Традиционно посещавани места по света се класират по-ниско от Св. Александър Невски, например Мавзолеят на Ленин на Червения площад (445 място), Уестминстърското абатство (460-то място), Дворецът Долмабахче в истанбул (461 място) и даже дворецът-музей Забраненият град в Пекин (496 място).

През последната година ползата към музеите, обсъждани в платформата, също е повишен. И до момента в който някои от най-популярните по света, като Лувъра във Франция, замъка Осака в Япония и Къщата на Ане Франк в Холандия, заемат предстоящите водещи позиции в съответните страни, в Португалия най-популярен измежду обсъжданите в Street View се оказва CR7 - музеят на Кристиано Роналдо в родното място на футболната легенда Фуншал, Мадейра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР