България е в топ 5 на Европа по брой жертви

...
България е в топ 5 на Европа по брой жертви
Коментари Харесай

Българка, трафикирана за проституция, сподели ужасяващ разказ

България е в топ 5 на Европа по брой жертви на трафик на хора. За предходната година българите, попаднали в канали за трафик на хора, са 458.

22-годишно момиче, изведено в Германия за полови услуги, е една от жертвите на трафикантите. Тя описа за страданията, които е претърпяла, откакто е повярвала на лъжите с обещания за по-добър живот.

„ Моя близка другарка ме изкара с заричане за добра работа, с положително възнаграждение като барман сервитьор в Германия. Когато отпътувах там започнаха доста да ме удрят, взеха ми документите, връзваха ме. Веднага ме заключиха и започнаха да приказват, че аз би трябвало да работя като продажница “, споделя жертвата пред БТВ.

Потърпевшата споделя, че бизнесът се управлявал от азиатци, германци и българи в центъра на Франкфурт. „ Те предлагаха да работя или като продажница. или на разтривки с хепи енд, на %. Когато не правиш това, което ти споделят, почват да те връзват и да те бият. Аз желаех да избягам, само че бях заключена, нямаше по какъв начин и доста ме беше боязън. Не можех да излизам, не можех нищо да върша, не ми даваха да хапвам, връзваха ме непрекъснато “, споделя дамата, която крие самоличността си от съображения за сигурност.

Повече от месец момичето няма допир с външния свят. Успява да избяга и се свързва с полицията.

„ Те доста ме биеха. Искаха да ме пречупят с багра и с това, че ме държаха гладна и непрекъснато вързана. Връзваха ме на един стол. И по този начин желаеха да стартира да работя, само че аз не работих “, споделя жертвата на трафик.

На този декор Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и Националната комисия за битка с трафика стартират акция в 26 европейски страни.

„ Трябва да мислим за това, че всекидневно това са проведени незаконни групи. Група хора, които са си намерили пазар, канал, контакт и провеждат намирането, превозването и надлежно реализацията “, разяснява Ернеста Русева от комисията.

Най-често българските дами попадат в незаконни мрежи в Германия, Холандия и Белгия, където проституцията е легална. Според специалисти публикуван в България е и трафикът на бременни дами към Гърция и Кипър за продажба на детето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР