България е в топ 3 на държавите с най-много компании

...
България е в топ 3 на държавите с най-много компании
Коментари Харесай

България - един от лидерите сред компаниите във финансовите технологии

България е в топ 3 на страните с най-вече компании в областта на финансовите технологии в Централна и Източна Европа. Това стана ясно по време на 27-та годишна среща на Европейската банка за възобновяване и развиване, която се организира наоколо до столицата на Йордания Аман.

Проучването бе показано от една от огромните банки с клонове в множеството страни от района, чийто бизнес от ден на ден се ориентира и към нововъведенията. Според проучването, пред нашата страна са само Русия и Турция. Това действително значи, че България е водач измежду страните от Европейски Съюз в района.

Компаниите, които се занимават с финансови технологии, са повече от 600 в цяла Централна и Източна Европа. Около половината от тях са фокусирали продуктите си в транзакциите и разплащанията, изясни Матео Фераци, който се занимава с изработването на тактики за района на една от най-големите банки.

„ Те не са няколко другари, които са се събрали в един гараж и са решили да основат компания. Говорим за 11 милиона изтегляния на тяхното приложение, което е преди всичко в Русия “.

Новите технологии, разработвани от фирмите за финансови технологии, са измежду водещите, които вършат измененията в банковия бранш, добавя Андреа Диаманти, който управлява корпоративното, капиталовото и частното банкиране. Според него, положителният стопански напредък и стабилната банкова система в района са значими предпоставки за вложения в бранша.

„ Това са верните условия, които да подсигуряват, че банковият бранш е тук, с цел да подкрепи последващия напредък на фирмите “.

Съществуват и редица опасности, най-много идващи от Съединени американски щати и сигналите за постигане на капацитета на напредък на стопанската система им:

„ Това са рисковете, които бизнесмените и банките са способни да ръководят. Те основават избрани буфери, посредством които да се предпазят от рисковете, произлизащи от забавянето на международната стопанска система “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР