„България е в топ 10 държавите по успешно приложение на

...
„България е в топ 10 държавите по успешно приложение на
Коментари Харесай

Почти 60 000 младежи в България са започнали работа благодарение на програми на ЕС

„ България е в топ 10 страните по сполучливо приложение на „ Гаранцията за младежта “, като съвсем 60 000 младежи са почнали работа тук-там, обезпечени през стратегии и ограничения, финансирани от Европейския съюз и от републиканския бюджет “. Това съобщи депутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на срещата си с еврокомисаря по заетостта и трудовата подвижност Мариан Тейсен.
Новаков, който е създател на мнение в Комисията по бюджети за осъществяването на Инициативата за младежка претовареност, посочи, че страната ни е договорила над 93% от целия бюджет на програмата. Евродепутатът добави, че съгласно комисар Тейсен след 2020 година е значимо Европейски Съюз да има водеща роля в насърчаването на младежката претовареност и разкриването на работни места за младежите.
В рамките на срещата стана ясно, че от 2015 година до момента, младежката безработица в България се е свила съвсем двойно. Тази наклонност, както и повишаващата се претовареност при младите, е вследствие на европейските планове и начинания и на икономическия растеж в страната.
Становището на Новаков за вложенията и резултатите по програмата предлага доста увеличение на финансирането за младежка претовареност след 2020г., както и промени в метода по който се влагат средствата в Европейски Съюз за усъвършенствани резултати. Становището ще бъде показано в Комисията по бюджети в края на октомври и ще бъде подложено на гласоподаване в Европейския парламент през ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР