България е в беда. Проблемите, които се натрупват са много.

...
България е в беда. Проблемите, които се натрупват са много.
Коментари Харесай

Проф. Габровски: България е в беда, ще предложа кабинет

България е в неволя. Проблемите, които се натрупват са доста. Всички виждаме, че отиването от избори на избори не дава резултат. И в този момент сме на път да отидем на нови избори. Това съобщи номинираният за министър председател от ГЕРБ проф. Николай Габровски в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Прецених, че е време да изляза от персоналния си комфорт и да се опитам да смяна нещата. Аз съм удовлетворен от срещите си с политическите сили, тъй като се съгласиха на разговор. Това е достижение “, съобщи той в отговор на въпрос за какво се е съгласил.

„ Аз съставлявам хора, които виждат, че нещата не са добре и желаят да трансформират това. Със сигурност ще предложа кабинет и се надявам, когато се видят имената и истината воля за смяна, да се прояви разсъдък и да се образува държавно управление. Всеки един от хората е добър експерт.

При избора водещото беше цялостната независимост, положителното име и професионализма. Да имам цялостна независимост на деяние беше първичното изискване, другояче не бях се съгласил “, акцентира проф. Габровски.

По думите му България се намира на кръстопът и даже на ръба на бездна.

„ Ние не усвояваме пари от Плана за възобновяване и резистентност, не усвояваме евросредства, получихме един пестник от Шенген, на път сме да провалим влизането в еврозоната. Всичко това стои като проблем, който в случай че в този момент не се реши, следващата година няма да е на дневен ред. Ако отидем на в този момент на избори, те няма да са единствено едни. Рискуваме репутацията си пред света. Най-голям късмет за излизане от тази обстановка е с първия мандат, останалото е хазарт “, счита номинираният за министър председател неврохирург.

Според проф. Габровски няма почтени в тази обстановка.

„ Основната причина да сме в тази обстановка е неналичието на разговор. Трябва да прекъснем ескалиращата борба и да се опитаме да свършим нещо дружно. Има неща, към които можем да се обединим. Това са значими неща за всички нас, за децата ни “, разгласи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР