България е уведомила Росатом за преместване на сроковете за провеждането

...
България е уведомила Росатом за преместване на сроковете за провеждането
Коментари Харесай

България е информирала Росатом за отлагане на търга за изграждане на АЕЦ Белене

България е уведомила " Росатом " за пренасяне на периодите за провеждането на търга за строителството на АЕЦ " Белене " поради ковид. Срокът на удължение на работата над търга ще зависи от интервала на ограничаващи ограничения поради пандемията, заяви за ТАСС представител на " Росатом. "
" Днес получихме публично съобщение от българската страна, че по отношение на епидемията от ковид периодите за процедурата за избор на стратегически вложител по плана АЕЦ " Белене " се отсрочват. Конкретните периоди зависят доста от опцията за действителен достъп на участниците в така наречен осведомителна стая за проучване на техническата документи на плана, въз основа, на която ще се образуват предложенията на участниците ", добави представителят на " Росатом ".
От корпорацията са оптимистично настроени по отношение на реализирането на плана за строителство на АЕЦ " Белене " в България, без значение от задържането на търга поради пандемията от ковид .
Представител на " Росатом " е отбелязал, че България продължава работата по търга, без значение от ограничаващите ограничения, въведени в страната. 
" Процедурата е в развой, по редица въпроси връзката се организира онлайн. ", споделиха още от " Росатом ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР