България е устояла на неимоверен натиск от европейските партньори да

...
България е устояла на неимоверен натиск от европейските партньори да
Коментари Харесай

Радев: Неимоверен натиск за Северна Македония. Няма да позволим да ни извиват ръцете

България е устояла на " неправдоподобен напън " от европейските сътрудници да утвърди началото на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз (ЕС) и е избегнала обвързването на въпроса с календарен график, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Брюксел.

По-рано тази седмица България

" Време е да се разбере от всички, че само от ангажирането и резултатите от разговора с България зависи ускоряването на европейската вероятност за нашата най-близка страна ", уточни Радев и заяви, че тематиката за старта на договарянията сред Скопие Европейски Съюз е отпаднала от срещата на европейските водачи по българско гледище.

" За последните месец и половина България бе подложена на неправдоподобен напън от европейските сътрудници на днешния Европейски съвет да се даде ход на договарянията за участие на РСМ. Натискът ще продължава, само че доказахме в този месец и половина, че можем да бъдем открити за градивен разговор и да предизвикваме разговора и размразяването му на най-високо равнище. Няма да позволим да ни бъдат извивани ръцете с лобиране, с медиен и политически напън ", добави Радев.

Той сподели, че на съвещанието на върха на Европейски Съюз през май е заварил България в изолираност, посочена с пръст и упреквана за блокирането на договарянията с РСМ и Албания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР