България е успяла да обърне епидемичната вълна, без да влиза

...
България е успяла да обърне епидемичната вълна, без да влиза
Коментари Харесай

Кацаров призова: Нека има задължителен зелен сертификат и в парламента

България е съумяла да обърне епидемиологичната вълна, без да влиза в локдаун. На доста места в Европа сега има цялостно затваряне. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, заяви Нова телевизия.

Още от лятото беше планувано всичко. Смъртността би трябвало да бъде оценена в елементи. 90% от умрелите са над 60-годишна възраст и не са ваксинирани. Затова приканих възрастните хора да се имунизират, изясни Кацаров. По думите му имунизацията би трябвало да остане доброволна.
 Експерти приканиха за промени в изпитните формати за учениците
Експерти приканиха за промени в изпитните формати за учениците

Тестовете със затворени отговори вкарват децата в умствен шаблон, считат те

Относно тестванията за учениците той съобщи, че за доставките им дава отговор МОН. Нашето условие е да осигурим безвредна среда в учебните заведения. Всеки обезпечава тестванията за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на просветителните управляващи, тъй като си даваме сметка, че това се прави за първи път и е мъчно. Той изясни, че доставките нормално са от Китай и лишава време, до момента в който дойдат. Договорили сме над 4 милиона теста . Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица, разясни той.

По думите му в Народното събрание би трябвало да се влиза със зелен документ. Така ще дадат образец на обществото, тъй че ги приканвам да гласоподават такова решение, заключи Кацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР