България е трета в Европейския съюз по добив на мед

...
България е трета в Европейския съюз по добив на мед
Коментари Харесай

България е трета в Европейския съюз по добив на мед

България е трета в Европейския съюз по рандеман на мед и страната ни би трябвало да се възползва отстратегическото си състояние. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността по време на откриването на интернационалната конференция Automotive & Battery Forum 2023.

„ Автомобилният бранш е обзет от основни трансформации, които ще бележат бъдещето на бранша през идващите десетилетия “, разяснява министър Стоянов. Той подчертава, че от една страна сега европейските компании търсят благоприятни условия да върнат основни производства от Азия на Стария континент, а от друга – все по-голямото значение на и развиване на електрическата подвижност.

По думите му България може да предложи доста, с цел да отговорят европейските предприятия и на двете трансформации в бранша. „ Ние сме страна член на Европейски Съюз с основно географско състояние – както във връзка с Балканите, по този начин и за Близкия Изток. Заедно с това сме и измежду водещите страни по рандеман на редица метали, които са основни за автомобилната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР