България е трета в Европа! Момчетата до 20 години сразиха

...
България е трета в Европа! Момчетата до 20 години сразиха
Коментари Харесай

България до 20 г. завоюва бронза на Европейското в Италия

България е трета в Европа! Момчетата до 20 години съкрушиха Белгия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) в дребния край на шампионата. Отново отборът на Мартин Стоев потвърди, че е на най-високо равнище в международния волейбол.

Успехът освен означи надвит и заслужен свършек, само че и бе реванш за провалянето от Белгия на старта на шампионата. България се подвигна след загубата от Италия на полуфинала и победи в борбата за броза. Националите ни демонстрираха темперамент и воля, преодоляха сложните моменти и оставиха сърцата си на терена .
Мартин Стоев.
Началото бе чудесно, като България поведе с 5:0 след серия от сервиси на разпределителя Стоил Палев и доста добра игра на обсада. Съставът ни продължи възхода си и усили преднината на 8:3. До края нашите преобладаваха. Те не разрешиха противопоставяне и завършиха гейма с удобна преднина.

Втората част потегли равностойно. Белгийците започнаха да демонстрират класата си. Нашите обаче резервираха непоклатимост и съумяха да пернат с 12:9 при сервис на Лазар Бучков. Това бе значим миг. Отново върнахме нормалния си темп и увеличихме преднината на 19:13. България отново бе водещият отбор и завоюва изрично за 2:0. Успехите в първите две елементи сякаш повлияха успокояващо, а Белгия се разигра. Съперникът поведе с 4:1. Нашите изравниха при 8:8 и играта бе равностойна до 10:10. Две следващи неточности дадоха преднина на съперника - 12:10. Авансът вдъхна убеденост на белгийците и те започнаха да диктуват темпото. Не изпуснаха самодейността до дъно и взеха гейма, като останаха в играта.

В четвъртата част българите излязоха събрани и стимулирани. Не разрешиха повече изненади. След в началото тъждество 7:7 нашите дръпнаха с три точки 10:7. Това бе доста значим миг. Волейболистите ни пречупиха противника, резервираха централизация и се поздравиха с крайното 3:1. България е мощ №3 в Европа. Най-резултатен бе Александър Николов с 20 точки (2 блокади), с 14 точки приключи Венислав Антов (1 ас, 1 блокада). 13 точки осъществя Георги Татаров (1 ас, 2 блокади). За противника Фере Режер бе над всички с 23 точки (1 блокада). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР