България е световен шампион по изгонване на руски дипломати с

...
България е световен шампион по изгонване на руски дипломати с
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Нотата на Русия е намеса във вътрешните работи на България

България е международен първенец по изпъждане на съветски дипломати с едно такова деяние. Това е извънредно тежък акт. Казахме, че връзките ни с Русия доближиха своето дъно, по-ниско от това би било преустановяване на дипломатическите ни връзки, т.е. закриване на двете посолства и отзоваване на посланиците. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

Аз персонално считам, че това няма да се случи. Това е в действителност предпоследната мярка на дипломатически език, последната е оповестяване на война. Много евентуално е Русия да прекрати да издава визи на български жители, като ответна мярка, предвижда той.

По думите му нотата на Русия е интервенция във вътрешните работи на България. " Добро или неприятно това е решение на българското държавно управление и съветската дипломатическа задача би трябвало да се преценява с това. Няма страна, която да си е разрешила да изпрати такава нота. Оттегляне на нота също ще бъде невиждано в новата история на българската дипломация ", добави Милен Керемедчиев.

Според него предлагането на дипломат Митрофанова за закриване на дипломатическата задача в Русия най-вероятно ще бъде модифицирано.

" Много е евентуално съставът на българското посолство в Русия да бъде понижен до най-малко ", сподели още Милен Керемедчиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР