България е суверенна държава, която сама решава как да дефинира

...
България е суверенна държава, която сама решава как да дефинира
Коментари Харесай

Българското МО за искането от Русия: България е суверенна държава

България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика, каква да бъде линията й на държание в интернационалните връзки, респективно - в какви съюзи да взе участие. Ние сами избираме своето бъдеще.

Това се споделя в позиция на Българското военно министерство във връзка изказвания на Министерството на външните работи на Руската федерация НАТО да отдръпна своите сили от България и от Румъния.
 Не одобряваме ултиматуми, отсече и Радев
Не одобряваме ултиматуми, отсече и Радев

Настояването на Русия за евакуиране на силите на НАТО е недопустимо

" Решенията, които касаят България, се взимат от законните български управляващи в сходство с Конституцията на страната и националната законодателна уредба. Националните ни ползи са и ще продължат да бъдат насочна точка за всяко наше решение и деяние ", се споделя в мнението.

Позицията на съветското външно министерство мъчно може да се интерпретира като позитивен сигнал в подтекста на интензивните дипломатически старания за деескалация на напрежението, зародило по Източния фланг на НАТО, е мнението на българските военни специалисти.
 ГЕРБ желаят КСНС за натовските войски и съветския ултиматум
ГЕРБ желаят КСНС за натовските войски и съветския ултиматум

Кирил Петков: България е суверенна страна и сме създали своя избор

Изострянето на риториката идва в миг, когато е налице нова динамичност в връзките сред НАТО и Руската федерация . В изискванията на обновения разговор в Съвета НАТО - Русия, когато към този момент имаме функциониращи канали за връзка, е мъчно да бъде рационализирано сходен вид говорене , се споделя в позицията на българското ведомство.

Прагматичният метод допуска, че проблемите в двустранните и съюзните връзки следва да бъдат адресирани в съответните институционални формати . Ако Руската федерация има терзания за личната си сигурност, които имат отношение към България, те следва да бъдат показани в това число и на двустранно равнище.

Към сегашния миг пред нас не са поставяни въпроси от сходно естество , декларират от МО.
 Министерство на външните работи към Русия: Уважавайте избора на България и Конституцията ни
Министерство на външните работи към Русия: Уважавайте избора на България и Конституцията ни

Националните територии на членките на НАТО са територии на Алианса

Успехът на прилаганите дипломатически средства за деескалация на напрежението и за разрешаването на зародилите спорове зависи от волята и откровеното предпочитание на ангажираните страни да водят ефикасен, прагматичен и логичен разговор.

Ултимативният метод, въпреки това, не просто е неконструктивен, само че би довел до следваща ескалация , от която никой в последна сметка няма интерес. В този смисъл държанието, демонстрирано от Руската федерация, мъчно би могло да се впише в границите на напъните за разрешаване на проблемите на сигурността по пътя на разговора и дипломацията, се споделя в позицията на българското министерство на защитата.

Припомняме, по-рано през днешния ден от от България и от Румъния. В отговор на това искане депутатите от ГЕРБ желаеха премиера Кирил Петков, военния министър Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска, както и да бъде свикано съвещание на ).

прикани Христо Иванов. да уважавайте избора на България и Конституцията ни.

Президентът Румен Радев съобщи, че от който и да било.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР