България е суверенна държава и всички институционални решения, включително и

...
България е суверенна държава и всички институционални решения, включително и
Коментари Харесай

България отговори на Мария Захарова: Русия е виновна за войната в Украйна

„ България е суверенна страна и всички институционални решения, в това число и това на Народното събрание, се диктуват само от ползите на страната, както и от уговорките ни към съдружниците “.

Това съобщи на постоянния седмичен брифинг заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев. Коментарът му е по повод изказването на представителя на външното министерство на Руската федерация Мария Захарова, че решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ за Украйна е следващото неприятелско деяние на София по отношение на Москва.

По никакъв метод не мога да приема, и ние като страна, обвиняванията на госпожа Захарова, че София носи цялостна отговорност за удължаването на ескалацията на спора в Украйна. Отговорност за тази война има единствено и само Русия, съобщи заместник-министърът на външните работи.

Коджабашев сподели, че не е демонстрация на добър звук да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна.

По отношение на вчерашното изказване на Захарова, мога да отбележа, че то изцяло се вписва в пропагандната реторика на Руската федерация, и в този смисъл не съставлява безусловно никаква изненада със своите послания, съобщи той.

Коджабашев напомни и думите на Захарова, че двустранните ни връзки са в най-ниска фаза и съобщи, че изявлението ѝ в допълнение ескалира обстановката:

" Двустранните отношение в реалност са в най-ниската си фаза. По създание съдействието е прекъснато, само че това се дължи на стартирана война от Русия, която е в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право и заплашва сигурността освен в района, освен в Европа, а и на целия свят ".

Позицията на България във връзка с спора в Украйна остава в поддръжка на Украйна. Кой е агресор и кой е жертва в тази война е несъмнено, съобщи още  заместник- министърът и представител на Министерството на външните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР