България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор,

...
България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор,
Коментари Харесай

Петков: България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО

България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор, ставайки член на НАТО. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в особено мнение отвън дневния ред на Народното събрание.

Ето и цялостното изявление на премиера:

От тази естрада желая ясно да заявя: България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор, ставайки член на НАТО. И като подобен, решаваме сами да организираме защитата на страната си в съгласуваност с нашите сътрудници. Вашингтонският контракт не планува второкласен страни-членки, за които груповата защита да се ползва изборно или в стеснен размер. Призоваваме Русия да остане ангажирана към градивния разговор за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и прецизно използване на поетите международноправни задължения.
По-рано през днешния ден в обява на уеб страницата на съветското външно министерство се споделя, че съветските оферти за гарантиране на сигурността допускат я, които са се включили към Алианса след 1997 година.

С декларация от парламентарната естрада от ГЕРБ оповестиха, че съветският разказ е недопустим и приканиха държавното управление и президента да вземат отношение:

Русия да одобри апелите за деескалация. Настояваме държавното управление и президента да вземат отношение. Румен Радев да свика КСНС, да се свика и комисията по защита, да се показват дейностите и проектите за българската защита, да се включат 2 % от бюджета за защита, съобщи Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ
От " Демократична България " дефинираха изказванията на съветското Министерство на външните работи като следващия детайл от съветската тактика да се сложи под подозрение изборът на България.

Тези изказвания през днешния ден са следващия детайл от съветската тактика да сложи под подозрение ние да изберем в какви съюзи да влезем, да се върнем в обстановката великите сили да решат. От името на " Демократична България " ние удостоверяваме избора да бъдем в НАТО и няма да се поддаваме да ни върнат към свери на въздействие, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
" Възраждане " не смятат обстановката като в допълнение напрежение:

Когато връзките са напрегнати, е обикновено да чакаме такава обстановка. Станахме плацдарм за струпване на войски. Какво е въоръжението в българските територии, които са дадени под аренда, не знаем. Българската позиция би трябвало да е за деескалация. Напрежението идва от страна на НАТО. Нагнетява се напрежение. Като начало да заявим, че не считаме обстановката за в допълнение напрежение, нашият глас да стартира да се чува. В момента България няма глас. Нашият глас не е ясно какъв е, разяснява Костадин Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР