България е страната в ЕС, в която процентът в подкрепа

...
България е страната в ЕС, в която процентът в подкрепа
Коментари Харесай

Евробарометър: В България най-малко от ЕС подкрепят пращането на военно оборудване на Украйна

България е страната в Европейски Съюз, в която процентът в поддръжка на финансирането и изпращането на военно съоръжение за Украйна е минимален, става ясно от изследването " Стандартен Евробарометър ". То е оповестено в навечерието на първата годишнина от началото на съветската експанзия в Украйна.

 

Едва в три страни членки болшинството от интервюираните не поддържат финансирането и изпращането на военно съоръжение за Украйна. Това са Гърция с 59 на 100 срещу, България с 57 на 100 и Словакия с 56 на 100.

 

У нас 33 на 100 са за финансиране и оръжейна помощ за Украйна, а 10 на 100 нямат мнение. Същевременно 65 на 100 или две трети от жителите на Европейски Съюз утвърждават тези ограничения.

 



 

В България е най-слаба поддръжката за възбрана съветските държавни медии да излъчват в Европейски Съюз. Тя се утвърждава единствено от 39%, до момента в който 46 на 100 са „ срещу “. В Европейски Съюз прекъсването им има поддръжката на 67% от интервюираните.

 



 

Макар болшинството у нас да са съгласни, че би трябвало да понижим допустимо най-бързо зависимостта си от съветските енергийни източници, България е една от двете страни-членки, където по този начин считат по-малко от 7 от 10 интервюирани. Тук обаче сме отстъпили последното място на Словакия. Процентите в България са 65 „ за “, 23 „ срещу “ и 12 нямат мнение. Като цяло в Европейски Съюз за понижаване на зависимостта са 84 на 100 от допитаните.

 

Източник: БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР