България е страната с най-малък брой къмпинги спрямо други балкански

...
България е страната с най-малък брой къмпинги спрямо други балкански
Коментари Харесай

България е балканската страна с най-малко къмпинги

България е страната с минимален брой къмпинги по отношение на други балкански страни, част от които даже нямат изход на море, демонстрират данни от разбор на Евростат за настройките на европейците да прекарат почивката си на къмпинг, написа " Мениджър ".
Според Евростат у нас има 9 къмпинга, в които са пренощували към 58 хиляди души. Данните се отнасят за 2017 година, като за съпоставяне през 2016 година у нас е имало 11 къмпинга, т.е. за година те са намалели с 2 броя.
За съпоставяне - в Хърватия има 726 къмпинга, в Румъния - 680, в Гърция - над 300, в Северна Македония - 12, в Сърбия - 15, в Черна гора - 10 и така нататък
Освен това в Хърватия за една година къмпингите са се нараснали с 80, а в Румъния с 50 броя /за интервала 2016-2017 г./, демонстрира европейската статистика.
Според специалисти в туристическия отрасъл едни от най-актуалните и посещавани български къмпинги са: " Офшор кемп ", " Рестарт зона Чепеларе и Пампорово ", " Градина ", " Верила ", " Зора ", " Велико Търново ", " Кромидово ", " Емануил ", къмпинг " Оазис " и други
Най-големият ни морски къмпинг " Градина " разполага за гостите си с общо 168 места за каравани, 21 места за кемпери и 87 места за палатки.
Припомняме, че Народното събрание одобри дефинитивни промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. С промените се вкарва законова опция отвън територията на морските плажове и местата за публично къмпингуване да се основават зони, в които е позволено краткотрайното разполагане на палатки, кемпери и каравани.
През 2017 година европейците са осъществили общо 397 милиона нощувки в къмпингите на Европейски Съюз, което съставлява 12 % от всички нощувки в туристически обекти в Европейски Съюз за посочения интервал.
Трите страни с максимален брой нощувки в къмпинги са били надлежно Франция: 31 % от всички нощувки в къмпингите в Европейски Съюз или 123 милиона нощувки, Италия - 14 % или 56 милиона нощувки и Англия - 13 % или 51 милиона нощувки.
Страните в Европейски Съюз с минимален брой къмпинги са: Малта - нула, Лихтенщайн - 1 и Кипър - 2 броя къмпинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР