България е страна със значимо присъствие на картата на Тева

...
България е страна със значимо присъствие на картата на Тева
Коментари Харесай

Отговорният бизнес трябва да участва в изграждането на специалисти

България е страна със значимо наличие на картата на Тева със своите два завода в Дупница и Троян, комерсиалната организацията и корпоративните световни отдели, които са основани в София и доставят услуги за други поделения на компанията в целия свят. Това разнообразие дава опция на Тева България да предлага богати благоприятни условия за професионално и кариерно развиване в съвсем всички професионални области – от произвеждане, инженеринг, надзор на качеството през продажби и маркетинг до кариера в мултинационалните екипи на IT, доставяне, верига на доставки, логистика, финанси, споделя Маргрет Бързачка-Николова, шеф „ Човешки запаси “ на Тева за България в изявление, оповестено в сп. " Мениджър "

 

- Какво предлага Тева в България на своите чиновници?

- Тева е най-голямата фармацев­тична компания в страната по продажби в опаковки, а двата завода в Дупница и Троян са значима част от корпоративната индустриална мрежа на компанията. Продуктите на двата завода се осъществят в над 60 страни по света, а заводът в Дупница е единственият фармацевтичен цех в България, сертифициран от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати. Тева в България е и най-големият шеф във фармацевтичната промишленост у нас с повече от 1600 чиновници. Всичко това предлага на чиновниците в компанията и на тези, които имат интерес да се причислят към нашите екипи, динамична и удовлетворяваща кариера в устойчива организация, положителна атмосфера, съвременни и модерни способи на работа.

- До предходната година компанията беше известна като Актавис. Какво значи смяната на името и марката за компанията и нейните чиновници?

- Въвеждането на нов бранд е забележителна смяна за всяка организация. Това важи и за имиджа на корпоративния бранд и работодателската марка. Към днешна дата Тева в България съчетава традициите и експертизата, построени с десетилетия под марките Балканфарма и Актавис, и методите на работа и високите стандарти на една световна компания, а точно – най-голямата генерична фармацевтична компания в света. За чиновниците в България консолидираното към Тева и въвеждането на новия бранд значи синхронизиране и уеднаквяване на политики, стратегии, подходи и процеси в границите на организацията в страната и в световната компания, към която принадлежим. Процесите на синхронизиране и въвеждането на новия бранд подкрепят сътрудниците във всяка локация на компанията да се почувстват свързани и част от едно цяло без значение от много­образието на организацията.

България е страна със значимо наличие на картата на Тева със своите два завода в Дупница и Троян, комерсиалната организацията и корпоративните световни отдели, които са основани в София и доставят услуги за други поделения на компанията в целия свят. Това разнообразие дава опция на Тева България да предлага богати благоприятни условия за професионално и кариерно развиване в съвсем всички професионални области – от произвеждане, инженеринг, надзор на качеството през продажби и маркетинг до кариера в мултинационалните екипи на IT, доставяне, верига на доставки, логистика, финанси и други Заводът в Троян специализира в произвеждане на течни и полутвърди лекарствени форми. Разполага и с център за развойна активност (Research & Development), което дава опция на нашите претенденти за работа и чиновници да придобият скъп и неповторим професионален опит при създаването на нови генерични лекарствени форми. Кандидати с всевъзможни специалности намират реализация при нас и това е отлично.

- Как се справяте с едно от най-големите провокации за всеки бизнес – недостига на квалифицирани фрагменти?

- Предизвикателствата на пазара на труда несъмнено са налице, изключително поради извънредно необятния набор от експерти, от които се нуждае Тева в България. Опитваме се да се оправяме с тези специфики, като гласуваме доверие на младежите и без прелиминарен професионален опит и трудов стаж, тъй като всеки би трябвало да стартира от някъде и младежите имат потребност от поддръжка. Процесите във фармацията са извънредно виновни и комплицирани и по тази причина имаме стратегии за поддръжка на млади експерти, търсещи реализация във фармацевтичната промишленост.

Мисля, че справедливо се гордеем с нашата лятна студентска стажантска стратегия. Тя има обичаи повече от десетилетие и всяка година одобряваме сред 15 и 20 студенти на стаж в заводите, а от тази година я разширяваме и към отделите в София. Студенти от специалности в региона на химията, фармацията, инженеринга и други се допират до действителна работна среда за първи път при нас благодарение на опитни ментори. Изключително ни радва да виждаме млади сътрудници, някогашни стажанти, които към този момент са мениджъри на отдели и одобряват стажанти в екипите си.

Отговорният бизнес би трябвало да взе участие в построяването на експертите, които са му нужни, и да влага през днешния ден старания и ангажираност за резистентност в утрешния ден. Затова подкрепихме и дуалната форма на образование в Дупница, където си партнираме с Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии и Професионалната гимназия „ Акад. Сергей П. Корольов “. Стажът на първите групи започва тази есен, окуражени сме да го създадем забавен и доста потребен.

Имате ли характерни политики за задържане на експертите?

- Това е забавна и обширна тематика, в която най-важното е какво вършим за развиването на хората, откакто към този момент са станали част от екипа ни. Различните групи чиновници имат разнообразни потребности от образование като наличие и формат. В заводите, в които огромна част от личния състав работи на смени, с техника, машини и съоръжение, всеки нов чиновник след назначението му работи няколко месеца с наставник, който е по-опитен негов сътрудник. В момента започваме обзор на нашата менторска стратегия и програмата за въвеждане на нови чиновници – светът се трансформира бързо и е значимо да сме гъвкави и постоянно отворени към усъвършенствания в практиките и дейностите, с цел да реализираме по-голяма успеваемост и задоволеност.

За сътрудниците, основани в офиса, които правят работата си съвсем напълно на компютър, Тева предлага море от онлайн запаси за образование и развиване във всяка, обвързвана с активността ни област, както и материали за рационализиране на така наречен „ меки “ умения. Този метод дава огромна еластичност и независимост на сътрудниците във връзка с време, място и активност на образованието. Иска ми се да отбележа и една значима детайлност – всички чиновници в Тева имат свободен достъп до всички образования от платформата LinkedIn. Това е огромно преимущество, което отваря вратите за нашите чиновници към актуалните трендове в мениджмънта, личностното развиване и световната бизнес среда, и се цени високо от сътрудниците ни. Разбира се, изброеното е единствено част от стратегиите за придобиване на познания и развиване в Тева.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР