„България е страна с доказани традиции в ловния туризъм, като

...
„България е страна с доказани традиции в ловния туризъм, като
Коментари Харесай

Министър Иванов: България е страна с доказани традиции в ловния туризъм

„ България е страна с потвърдени обичаи в ловния туризъм, като генетичният капацитет на някои от типовете е приет в международен мащаб “, това зави министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на визитата си на най-голямото в Европа ловно ревю „ Лов и куче “, което се организира в гр. Дортмунд, Германия, което посети с отрасловия заместник-министър на земеделието Валентин Чамбов.

" Въпреки епидемиологичната конюнктура в световен мащаб във връзка с болестта COVID-19, през миналата година се следи нарастване на българските и задгранични ловци, ловували по линия на проведения ловджийски туризъм ", добави още министър Иванов.

На актуалното 40-то юбилейно издание България е показана на щанд от 30 кв. м с богата национална колекция от трофейни експонати, добити от 6-те държавни горски предприятия. Участието на страната ни на това авторитетно интернационално ревю е значимо както за разпространение на ловния и различните типове туризъм, по този начин и като опция за определяне на нови контакти в тази област.
Обсъдена бе концепцията България още веднъж да стане сътрудник на ревюто през идната година, откакто за първи път това бе през 2007 година

По време на визитата си министър Иванов организира среща с госпожа Никол Хайцих, която е президент на Ловния съюз на провинция Северен Рейн – Вестфалия и с господин Тобиас Шмид, шеф планове на Панаир „ Дортмунд “. В срещата взе участие също заместник-министър инж. Валентин Чамбов, който е част от българската делегация. По време на диалозите министър Иванов съобщи, че главната част от ловните туристи, които идват у нас, са от Германия, Испания и Франция. „ Природно-климатичните условия в България са причина за опазване позициите на България като водеща страна в ловния туризъм. България държи международни върхове, които не са усъвършенствани към сегашния миг. Всичко това потвърждава положените старания, грижи и професионализъм на 6-те държавни горски предприятия във връзка с развъждането, селекцията, грижите за дивечовите популации и тяхното запазване “, сподели министърът на земеделието.

Ловният съюз на Северен Рейн-Вестфалия е съорганизатор на ловното ревю. В него членуват 65 000 ловци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР