България е стигнала до 1-во място по смъртност сред страните

...
България е стигнала до 1-во място по смъртност сред страните
Коментари Харесай

България чупи рекорди по смъртност в пандемията

България е стигнала до 1-во място по смъртност измежду страните от Балканския полуостров и на четвърто място измежду страните от Европейски Съюз. Заболеваемостта слага страната на 9-о място в Европа като континент.

Това разгласи ръководителят на Националния действен щаб (НОЩ) и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Заболеваемостта у нас е повишена с 50% за седмица. Това разкри проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг. За 1 седмица смъртността се е покачила с 46%, а за две седмици - с 124%.

На трето място сме след Чехия и Унгария в света по активност на смъртността. А сме на 7-мо място в света по повишаване на случаите дневно, сподели Мутафчийски.

„ По отношение на смъртността има доста стръмно повишаване – за 1 седмица с 46 %, а на база 2 седмици – 124%. Това ни поставя на 3-то място по активност на повишаването на смъртността след Чехия и Унгария”, сподели още той.

„ На 7-мо място в света сме по повишаване на случаите, регистрирани дневно и на 4-то по активност на повишаване дневно в Европа след Естония, Чехия, Сърбия и Полша”, заяви Мутафчийски.

Мина времето на цветните карти, заключи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. България с нищо не е изключение от обстановката и с нищо не е неповторима, съобщи Кунчев макар постигането на тези предни позиции. Със 124% се повиши смъртността за 2 седмици, добави шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР