България е станала първата страна в ЕС, екстрадирала китайски гражданин

...
България е станала първата страна в ЕС, екстрадирала китайски гражданин
Коментари Харесай

България стана първата страна в ЕС, екстрадирала корумпиран китаец в родината му

България е станала първата страна в Европейски Съюз, екстрадирала китайски жител в родината му.

Китай е екстрадирал за първи път обвинен за корупция от страна на държава-членка на Европейския съюз, оповестиха локалните управляващи, пояснявайки, че става въпрос за китайски държавен чиновник, търсен за взимане на подкупи, написа.

Агенцията разяснява, че досега Пекин има стеснен триумф в съдействието със Запада, в това число Съединени американски щати, Австралия и Канада, където обитават огромен брой търсени в родината си за разнообразни закононарушения китайци. главната причина за това е, че западните страни виждат липса на бистрота и обективен развой в китайската правосъдна система.
 Екстрадираният от България китаец Яо Цзинци при идването в родината му. Снимка: News.cn  Екстрадираният от България китаец Яо Цзинци при идването в родината му. Снимка: News.cn  Екстрадираният от България китаец Яо Цзинци при идването в родината му. Снимка: News.cn  Екстрадираният от България китаец Яо Цзинци при идването в родината му. Снимка: News.cn
В малко официално съобщение на Националната надзорна комисия се споделя, че Яо Цзинци е бил екстрадиран в Китай благодарение на България. „ За пръв път екстрадирахме сполучливо от страна членка на Европейски Съюз бюрократ, обвинен в закононарушения по работа “, гласи известието.

Яо е бил представител на локалните управляващи в окръг на източната провинция Чжъцзян. Той е избягал от страната през декември 2005 година, откакто бил разследван за взимане на подкупи.

Яо, който е бил разгласен за търсене от Интерпол с алена бюлетина, е бил арестуван от българската полиция на 17 октомври. Съд в София е одобрил по-късно екстрадицията му в Китай, се споделя в известието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР