България е сред водещите страни в Централна и Източна Европа

...
България е сред водещите страни в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

20 университета у нас ползват технологиите на Google

България е измежду водещите страни в Централна и Източна Европа в потреблението на инструментите на Гугъл в региона на висшето обучение. Над 20 университета в нашата страна си служат с софтуерните решения на компанията. Това стана ясно по време на семинара Гугъл Workspace for Education във висшите учебни заведения, в който взе участие и министърът на образованието и науката проф., оповестиха от просветителното министерство.

„ В идващите месеци и години висшето обучение ще се трансформира цифрово. Затова ние би трябвало да сме осведомени със международните трендове и да можем да използваме тези трендове, с цел да подобрим взаимоотношението със студентите и административното обслужване в нашите университети “, уточни министър Цоков. Той посочи, че доста от преподавателите в България имат на практика опит с потреблението на инструментите на Гугъл, изключително по време на пандемията, когато университетите бяха затворени и образованието се осъществяваше онлайн.

„ България е характерно място в цялата ни екосистема “, посочи Павел Червони, началник „ Образование “ за Централна и Източна Европа в Гугъл. По думите му, софтуерната компания е почнала първо тук измежду страните в Централна и Източна Европа да внедрява софтуерните си решения за образованието. Той напомни, че още преди пандемията от Коронавирус в партньорство с Центъра за креативно образование Гугъл са показали в Пловдив един от първите си огромни планове. „ Ние имаме в действителност положителни фундаменти тук. И постоянно посочваме на всички места в Централна и Източна Европа положителните образци от България “, изтъкна Павел Червони. 

От компанията показаха част новите си софтуерни решения за улеснение на работата на преподаватели и студенти във висшите учебни заведения и на административното обслужване на университетите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР