България е сред трите държави в Европейския съюз с най-висок

...
България е сред трите държави в Европейския съюз с най-висок
Коментари Харесай

България сред трите държави в ЕС лидери в ИТ услугите

България е измежду трите страни в Европейския съюз с най-голям % на брутната добавена стойност от ИТ услугите, демонстрират данни на Евростат.

Трите страни от Европейски Съюз с най-високи съотношения в ИКТ услугите са Малта (9,4%), Кипър (8,9) и България (7,3%). Междувременно Унгария (1,2%), Малта (0,8%), Латвия и Словакия (и двете по 0,6%) имат най-голям дял от брутната добавена стойност посредством производството на ИКТ.

Междувременно най-ниските равнища са в Гърция (1,7%), Полша и Португалия (и двете по 3,0%).

Що се отнася до каузи на заетостта в бранша на ИКТ в общата претовареност, междинното равнище в Европейски Съюз е 3,2% през 2021 година

Между 2011 година и 2021 година измежду страните от Европейски Съюз, за които има данни за 2021 година, единствено Дания записва понижение на заетостта в ИКТ по отношение на общата претовареност (-0,6 процентни пункта (pp) ), до момента в който Латвия и Естония записват най-голямо нарастване на каузи на ИКТ заетостта в общата претовареност: надлежно +2,5 п.п. и 2,2 п.п.

През 2021 година най-високите дялове на заетостта в ИКТ от общата претовареност са открити в Ирландия (6,1%), Естония (5,6%) и Швеция (5,2%).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР