България е сред страните в Европейския съюз, най-застрашени от модерно

...
България е сред страните в Европейския съюз, най-застрашени от модерно
Коментари Харесай

България е сред европейските страни с най-голям риск от съвременно робство

България е измежду страните в Европейския съюз, най-застрашени от съвременно иго. Тя се подрежда до Румъния, Гърция, Италия и Кипър в първата петица.

Това демонстрира международният Индекс на актуалното иго, основан от анализаторската компания Verisk Maplecroft и представен от фондация " Томсън-Ройтерс ". Той взима под внимание законодателството, успеваемостта на използването му и тежестта на нарушаванията.

Петте най-рискови страни са основни входни порти към Европейски Съюз, сочат специалистите. Най-зле измежду тях се оправя Румъния, където ситуацията се утежнява най-бързо в света – тя е паднала с 56 места спрямо предходната година.

Европейският съюз е районът в света, където случаите на така наречен " модерно иго " са се нараснали най-вече през тази година. Причината е притокът на повече от 100 000 мигранти, доста от които са извънредно уязвими за употреба.

Около 115 000 мигранти и бежанци са достигнали Европа от началото на годината. Огромната част от тях, над 80%, са влезнали в Италия.

Много незаконни мигранти заплащат огромни суми за пътуването и най-после са принудени да работят съвсем за без пари, с цел да си върнат задълженията към безскрупулни трафиканти, означи специалист от компанията Местните управляващи имат проблем със оправянето със актуалното иго поради огромния брой новопристигнали.

21 милиона души в света, измежду които и деца, поставят насилствен труд. Тази интензивност се прави оценка на 150 милиарда $ годишно, сочат данни на Международната организация по труда.

Северна Корея остава преди всичко в показателя като страната, където ситуацията с робския труд е най-лошо.Ситуацията се е влошила най-вече в Турция.

На противоположния полюс най-голямо усъвършенстване е постигнала Индия (от 15-о до 49-о място). Тайланд също е записал сериозен прогрес (от 27-о до 48-о място). Рискът и в двете страни обаче остава извънредно огромен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР