България е сред страните с най-ниски цени на бензина и

...
България е сред страните с най-ниски цени на бензина и
Коментари Харесай

Какви са очакванията за цените на горивата?

България е измежду страните с най-ниски цени на бензина и дизела. В последните години има много по-ниски цени при нас преди и след налози. Това се дължи на обстоятелството, че на българския пазар има водач, който държи към 2/3 от пазара на едро. Това съобщи Мартин Владимиров в студиото на Българска национална телевизия.

Може да има понижение от главния снабдител на горива в България съгласно него. По думите му превозвачите би трябвало да стачкуват пред рафинерията в Бургас.

Той изясни, че не търсенето и предлагането на локална почва рефлектира на цената на горивата, а повода за високите цени са свързани с интернационалните фактори.

“Въпрос за един милион $ е дали ще продължи растежът в цените. Ембаргото върху съветския петрол към този момент е калкулирано. Нека да не внасяме суматоха - ще има покачване на цената на нефта, само че този резултат няма да е този, който чакахме по-рано. България и Европейски Съюз нямат проблем да заменят съветския петрол с други снабдители ”, сподели специалистът.

Владимиров разяснява антикризисната мярка за отстъпка от 25 стотинки при зареждане на гориво: “Много по-разумно е да се таргетират най-уязвимите групи - тези, които страдат от енергийна беднотия. Това важи за към 1/3 от българското население. Неразумно е обаче да се дава такава отстъпка за цялото население. Това дава тласъци на междинната класа и по-богатите да разхищават ”. Той дефинира мярката като популистка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР