България е сред страните, които ще изгонят руски дипломати в

...
България е сред страните, които ще изгонят руски дипломати в
Коментари Харесай

„Таймс”: И България ще гони руски дипломати

България е измежду страните, които ще изгонят съветски дипломати в символ на взаимност с Англия, която подхваща ограничения поради абсурда с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скриапл и щерка му. Това се твърди в информация на английския в. „ Таймс ”, заяви БГНЕС и segabg.com.

„ До 20 европейски страни се приготвят да изгонят съветски дипломати, свързани с шпионската мрежа на Москва “, написа вестникът. Конкретизирайки тази информация, „ Таймс “ оповестява, че „ в съгласувана акцията ще вземат присъединяване Франция, Германия, Полша, Ирландия, Нидерландия, Естония, Латвия, Литва, България, Чехия, Дания и още до 9 други страни “. Според информацията в понеделник посланикът на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер ще бъде отзован за съвещания, а по-късно ще стартира и координираното изпъждане на дипломати. 

Решението за отзоваването на Едерер бе взето на взаимно съвещание на европейските водачи. На него взе присъединяване и министър председателят Бойко Борисов. " Докато има " висока степен на възможност, а не доказателства, не можем да преминем към този въпрос. Надали ще реализира единодушие с съдружните сътрудници ", съобщи той по въпроса за ограниченията против Русия. Едновременно с това обаче призна, че се чака ескалация на напрежението в идващите дни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР