България е сред първите държави в света и Европейския съюз,

...
България е сред първите държави в света и Европейския съюз,
Коментари Харесай

България е сред първите държави в света, които преминават към 5G

България е измежду първите страни в света и Европейския съюз, които работят за прекосяване към мобилните мрежи от пето потомство /5G/. Това сподели вицепремиерът Марияна Николова на проява на мрежа от потомство 5G от мобилен оператор.

" Въвеждането на тази мрежа провокира редица въпроси - жителите, компаниите и институциите желаят да са спокойни за надеждността на мрежата . Нашата задача като държавно управление е да осигурим правила за кибер сигурността им ", уточни Николова.   Визията на България в региона на електронното ръководство до 2023 година включва създаване на съвременна цифрова администрация, обезпечаване на мрежова и осведомителна сигурност, както и високо качество на поддръжката .

" Целта е до 2023 година да реализираме необратима цифрова промяна на държавната администрация в страната ", сподели Николова.

Държавата може да помогне на телекомите като понижи цените за прилагане на радиочестотния набор .

" Това ще понижи разноските на фирмите, не поради тяхната облага, а с цел да може цените на услугите да са налични за крайните консуматори ", сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. " От друга страна може да понижим и административната тежест за разполагане на новите базови станции ", добави той.-->

" Заедно с телекомите би трябвало да работим, с цел да убедим хората, че електромагнитните лъчения от една базова станция не са рискови и са по-малко от електромагнитното излъчване от един сешоар ", сподели Желязков.

" Новите технологии трансформират живота и метода на учене ", сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

" Образователните системи от ден на ден позволяват осведомителните технологии - и посредством тях може да мотивираме интереса на децата към учене ", добави той.

" Това допуска друг модел на учене , на ролята на учителя и смяна на хоризонта на класната публикация ", уточни просветителният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР